Glas Javnosti

ZAMBIJA ODAJE PRIZNANJE ĐORĐU BALAŠEVIĆU! Aleksa otputovao u Afriku u čast pokojnom ocu! (FOTO+VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Sin Đorđa Balaševića, Aleksa Balašević, dobio je poziv glavnog grada Zambije u Africi da zajedno sa svojom suprugom i najbližim saradnicima prisustvuje ceremoniji u čast pokojnog kantautora

On se prvo oglasio snimkom iz aviona na Instagramu, u putu do istoka Afrike, a kasnije i objavio fotografiju sa zvaničnicima grada u koji je otputovao.

„Zahvaljujući mom ocu, država Zambija me je pozvala da dođem i budem deo jedne ceremonije vezane za njega u jednoj tako dalekoj državi i ogromnoj, otprilike kao tri njegove Jugoslavije. Svima je nejasno zašto iako znaju da je moj otac bio ambasador Ujedinjenin nacija. Za vreme aparthejda 80-tih godina pozvan je ispred ambasade Jugoslavije na jednu ceremoniju u Južnoafričkoj republici“, započeo je priču Aleksa.

"Međutim, primetio je da se u pozivnici ponavljala reč “beli” i slično. Znao je o čemu se radi. Pitao je da li će na ceremoniji biti i onih drugih, a onda je dobio odgovor: “Misliš oni obojeni”. Rekao je: “Ne, mislim oni ljudi”. Odbio je, naravno, da ode. Isti ti ljudi danas mene čine ovako ponosim, da odem pred njih i da budem pozvan na ovaj jedan zaista istorijski prelep čin vezan za njega. To je jednostavno on. I iz tog razloga svi mi ostajemo bez teksta šta je on ustvari i dokle njegove reči idu“, napisao je Aleksa.

On je zatim objavio i fotografiju na kojoj u društvu svoje verenice pozira sa zvaničnicima Zambije.

„Reči su suvišne, ali ajd’……. Ovaj put nema kapi vode koji su kao biseri, već suza koje su kao ordenje! Ovaj put, kao i svaki prethodni i budući vidim njega onakvog kakvog ga jedino i znam… Mog i večnog! Od Bitolje, Sofije, Cetinja, Novog Sada, Sarajeva, Varaždina, Ljubljane pa i Krakova, Kijeva do Lusake! Prostire se tvoje Panonsko More. Žandarmerija Zambije izrazila je dobrodošlicu i zahvalnost tvom sinu na aerodromu Kenet Kaunde u Zambiji zbog jednog od svetih gestova koje si uradio dosta pre mog rođenja… Poklonivši mi kapu Zambijske Mornarice i sliku na kojoj piše „Žandara nema koji ne zna moj lik“, izgleda je stvarno tako moj veliki prijatelju i oče. Ponos, ljubav, suze i neki neopisiv osećaj. Često. Volim te, volimo te“, napisao je Aleksa.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR