Glas Javnosti

Vojin Ćetković na ivici suza zbog preminulog Glogovca: Prvi put progovorio o kumu

Kultura
Autor: Glas javnosti

Prva ispovest slavnog glumca o gubitku voljenog kuma!

Muzeju pozorišne umetnosti Srbije otvorena je izložba "Nebojša Glogovac iz pozorišnog albuma". Slavni glumac je ostavio neizbrisiv trag kroz pozorišne predstave koje je igrao, a tokom srećnih dana foto-aparatom su zabeleženi divni trenuci kad se Nebojša na sceni nesebično davao. Pozorište je nosio sa sobom gde god da se pojavi, a o slavnom glumcu kao kolegi, kao čoveku i o pečatu koji je ostavila njegova pojava, govorio je njegov kum Vojin Ćetković.


- Mislim da je ovo prvi put da pričam o njemu ovako dugo, obično sam davao neke kratke izjave. Još uvek mi je teško kada vidim  našu zajedničku garderobu, kada uđem u pozorište... Moje pozorište je mnogo glumaca izgubilo u poslednje vreme. Odlazili su neki veliki glumci i ranije. Tamo sam više od 30 godina, ali mislim da se nikada tolika praznina nije osetila kao odlaskom Nebojše. Nije on bio samo vleiki glumac, samo deo pozorište, to je jedna neverovatna, neuništiva energija kojom je plenio i u salonu, i nekako celo pozorište, svi smo otpatili njegov odlazak i taj nedostatak se apsolutno oseća u svim segmentima i na svim spratovima - istakao je Vojin.


Foto: printscreen instagram

- Mi smo porodica, meni Glogovac nije bio samo partner, kolega, ne kum, prosto mislim da ne postoji segment mog života, a da on nije imao neke veze s tim. To je jedan veliki gubitak i morao sam da stanem kada se razboleo i stao sam, dve godine nisam radio ništa novo. Nisam imao više referencu za svoj rad, morao sam da sagledam tu neku novu realnost sa njegovim odlaskom. Mi smo puno pričali, bili smo surovi jedan prema drugom, to je jedan od retkih ljudi pred kojim nisam imao nijednu tajnu. Mislim da nisam, da - dodao je Ćetković, koji je bio na ivici suza.

- Još uvek mi je tu negde blizu, ne mogu da se naviknem... Još uvek mi jako nedostaje. Prošlo je puno godina od njegovog odlaska, ali to je neuništiva energija - ispričao je glumac u emisiji.

Podsetimo, Nebojša je preminuo 9. februara 2018. godine u 48. godini, na pulmologiji Kliničkog centra Srbije, gde je primljen zbog pogoršanog zdravstvenog stanja. Rođen je 30. avgusta 1969. godine u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Melene Glogovac.

Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR