Glas Javnosti

PET ZANIMLJIVIH ČINJENICA O FILMU "KO TO TAMO PEVA"

Kultura
Autor: Glas javnosti

Glavna uloga bila je namenjena Miji Aleksiću, koji je prvog dana snimanja obavestio redakciju Dramskog programa da se ne oseća dobro i da ne može da snima, te je snimanje otkazano. Dobio ju je Pavle Vuisić.

Cela zavrzlava ovog legendarnog filma počela je još sa podelom uloga. Međusobnim pretumbavanjem uloga, dolazimo do konačne podele u sastavu koji već godinama gledamo. 


Glavna uloga bila je namenjena Miji Aleksiću, koji je prvog dana snimanja obavestio redakciju Dramskog programa da se ne oseća dobro i da ne može da snima, te je snimanje otkazano. Dobio ju je Pavle Vuisić.

Umesto Pavla Vuisića, čiču (koji dolazi da poseti sina) je na kraju glumio Mića Tomić.


Foto: printscreen/youtube

Ulogu Miška Krstića Šijan je namenio Bogdanu Dikliću, koga iz matičnog pozorišta nisu pustili na snimanje, pa je naknadno odabran Aleksandar Berček. 

Dragan Nikolić kao šlager-pevač nije bio predviđen u prvim podelama, ali se ispostavilo da mu je ta uloga potpuno legla, i da je sjajna posveta Živojinu Pavloviću i Džimiju Barki. Inače je, Slobodan Šijan je ovu ulogu prvo ponudio Ljubiši Samardžiću, koji ju je odbio iz reditelju nepoznatih razloga. Sa druge strane, Dragan Nikolić je ulogu prihvatio u poslednjem trenutku i odlično se snašao.

Evo još par zanimljivosti sa snimanja seta ovog neprevaziđenog filma:

Ekipa se za snimanje okupljala svakog jutra oko pet sati, ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu
Iako je Pavle Vuisić u filmskim krugovima važio kao težak za saradnju, nezgodan i neko ko voli da popije, ispostavilo se da je baš on svakog jutra bio prvi na okupljanju, oran i trezan.

Čuveni predeo negde u Srbiji bila je Deliblatska peščara.

U filmu se potkrala i jedna greška. Radnja filma "Ko to tamo peva" dešava se 5. aprila 1941., dakle na Veliku subotu, a junaci, uključujući i pravoslavnog sveštenika, jedu roštilj.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR