Glas Javnosti

Film "Vera" proglašen najboljim domaćim filmom za 2023

Kultura
Autor: Glas javnosti

70.000 gledalaca u bioskopu

Nakon završetka i obrade rezultata glasanja članova Mreža kinoprikazivača Srbije, Upravni odbor MKS doneo je Odluku o najboljem igranom srpskom filmu za sezonu 2022/2023.


Na osnovu najviše prosečne ocene nagrada je pripala filmu „Vera“ u režiji Nedeljka Kovačića, saopšteno je na sajtu Mreže kinoprikazivača Srbije. Nagrada će biti uručena na ceremoniji svečane dodele sutra 25. decembra u mts Dvorani.


Naslovnu ulogu u „Veri“ tumači Jovana Stojiljković, a glumački partneri su joj Petar Zekavica, Nikola Kojo, Viktor Savić, Vuk Kostić, Aleksandar Srećković i Tihomir Stanić.

Snimanje filma trajalo je od 31. marta do 5. jula 2022. godine, i to na lokcijama u Beogradu, Topoli, na Avali i Kosmaju. Film „Vera” nastao je pod okriljem producentske kuće kuće GFC na čijem je čelu producentkinja Danka Milošević.


Direktor fotografije je Dušan Ivanović (SAS), kostimografkinja je Nevena Milovanović, scenografkinja je Nevena Mijušković, dok je muziku za film komponovao Robert Pešut Magnifico.  Tokom distribucije u srpskim bioskopima, film „Vera“ je na velikom platnu pogledalo oko 70.000 gledalaca.



 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR