Glas Javnosti

ZA NAJKONTROVERZNIJIM GLUMCEM DANAŠNJICE ŽENE JOŠ UZDIŠU: Na pragu šeste decenije ali i dalje izvodi filmske vratolomije! Sajentologija mu uništila DVA braka! (FOTO+VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Tomas Mejpoter IV  poznatiji kao Tom Kruz kontroverzni je američki filmski glumac i producent rođen na današnji dan 1962. godine

U detinjstvu se često selio po SAD i Kanadi. Živeo je u Otavi (Kanada), Luivilu (Kentaki) (gde je pohađao gimnaziju Sent Zavijer), Glen Ridžu, Nju Džerzi (gde je pohađao gimnaziju Glen Ridž) i Vejnu, Nju Džerzi. Pre nego što se počeo baviti glumom, pohađao je školu za katoličkog sveštenika.

Na filmu se prvi put pojavio 1981. godine u ostvarenju Franka Zefirelija “Ljubav bez kraja”, a prvu veću ulogu imao je 1983. godine u filmu “Rizičan posao” reditelja Pola Brikmana. Kasnije igra u filmovima kao što su: “Top gan”, “Boja novca”, “Kišni čovek”, “Intervju sa vampirom”, “Nemoguća misija”... Tri puta je nominovan za Oskara kao najbolji glavni glumac i to za filmove “Rođen 4. Jula”, “Džeri Magvajer” i “Magnolija”.

Nakon razvoda od Kejti Holms koja je dobila starateljstvo nad ćerkom Suri, Tom je dobio pravo da viđa dete 10 dana mesečno, ali on to jednostavno ne koristi, te se u Americi nagđa da godinama nije video svoju ćerku.

Još 2015. godine američki portal TMZ pisao je da izvori bliski Kejti tvrde da Tom nije video osmogodišnju Suri gotovo godinu dana, kao i da je razlog tome taj što je Suri, zajedno sa svojom majkom proglašena "nepoželjnom" u krugovima Sajentološke crkve.

Ipak, sajentolozi su ove optužbe odbacili kao netačne.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Tom Cruise (@tomcruise)

Glumca je u Sajentološku crkvu uvela prva supruga, Mimi Rodžers, a nagađa se da je crkva Tomu birala drugu i treću suprugu, Nikol Kidman i Kejti Holms.

Sajentologija uči ljude da su besmrtna duhovna bića koja su zaboravila svoju pravu prirodu

Njen metod duhovne rehabilitacije je vrsta savetovanja, u kojoj ljudi ponovo proživljavaju bolne i traumatske događaje iz svoje prošlosti, kako bi se oslobodili njihovih ograničavajućih efekata.

Habard je sajentologiju opisao kao religiju, pa je 1953. godine u Nju Džerziju osnovao Sajentološku crkvu.

Mediji spekulišu da je Tom Kruza u kandže sajntologije uvukla supruga, glumica Mimi Rodžers.

Tom Kruz je 1987. godine oženio glumicu Mimi Rodžers, koja je bila 6 godina starija od njega.

Njih dvoje su se u tajnosti venčali, a ceremoniji je prisustvovala i glumčeva majka i kum Emilio Estavez.

Svedoci kažu da ga je Mimi odmah "uzela pod svoje". Uvela ga je u svet sajentologije i naučila ga kako da se ponaša na crvenom tepihu i u skupim restoranima.

Nisu imali dece, a Mimi je u nekom od kasnijih intervjua izjavila kako je Tom razmišljao da postane monah jer je "neplodan". Svoju izjavu pripisala je bezazlenoj šali.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Movie Scenes & Stills (@moviescenesandstills)

Ni u braku, sa Nikol Kidman, Tom Kruz nije uspeo da ostvari potomstvo pa su Holivudom kružile glasine da je glumac neplodan.

Ćerka Suri rođena je 18. aprila 2006, da bi se par iste godine, 18. novembra venčao na sajentološkoj ceremoniji u dvorcu Odeskalki u Italiji.

Kejti se u predbračnom ugovoru obavezala da holivudskom glumcu rodi dete, a za svaku godinu braka sa njim sledovalo joj je tri miliona dolara.

Verovatno je da tada, dok je izgovarala sudbonosno "Da" nije ni slutila kakav je pakao čeka.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ???? ??? ??? ?????? (@90sprecious)

Brak glumačkog para Toma Kruza i Kejti Holms, iako je u javnosti delovao savršeno, dugo je bio u problemima, a udela u tome imala je, kako je prvi pisao portal magazina "E!" i Kruzova posvećenost sajentologiji.

Taj izvor je 2012. istakao da Kejti ipak nije bila protiv sajentologije, jer je videla koristi od toga, ali da nije želela da joj to postane sve u životu, kao za Toma.

"Ona je htela više slobode da sama donosi svoje odluke", istakao je neimenovani izvor. 

Sajentologija nije bila jedino polje sukoba slavnog para. Drugi izvor magazina "E!", blizak prijatelj Holmsove, kaže da se njena ličnost značajno promenila tokom braka, i to ne u dobrom smislu.

Iako se priča kako je brak Toma Kruza i Kejti Holms bio dogovoren, to nikada nije bilo potvrđeno, ali se znalo da je morala da živi po nekim prilično čudnim pravilima zbog kojih je i ostavila glumca.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Suri Cruise (@suricruisefamous)

Sama akcija njenog odlaska iz tog braka takođe je bila pomno planirana, jer je sve vreme imala nekog iz crkve da pazi na nju.

Kejti je dugo planirala svoj odlazak, a u sve su bili uključeni njeni prijatelji kao i otac advokat, koji joj je pomogao u vezi pravnih zavrzlama.

Kad je ostavljala Kruza, njeni prijatelji su unajmili stan u Njujorku, a ona je putovala kroz tri savezne američke države kako bi joj se izgubio trag i kako bi pobegla od sajentoloških "zaštitnika".

Tom Kruz sada proživljava drugu mladost najsolventnije karijere u Holivudu. Iza njega je četrdesetak uloga i samo jedna franšiza koja traje bezmalo dve decenije, koliko je prošlo od prve "Nemoguće misije" u režiji Brajana de Palme, a 7. nastavak se upravo snima. Uprkos Kruzovim najboljim namerama i nekad agresivnim načinima uvođenja reda na setu, snimanje je nekoliko puta bilo odloženo, a trenutno je pauzirano jer Tom navodno ima koronu, a radi i na ributovanju "Top Gana". 

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR