Glas Javnosti

Kod kuće sa svetskim zvezdama: Virtuelni televizijski događaj

Pop kultura
Autor: Glas Javnosti

Lejdi Gaga i organizacija "Global Sitizen" sakupili su 35 miliona dolara za borbu protiv koronavirusa i organizovaće specijalnu TV emisiju u kojoj će između ostalih učestvovati i Pol Makartni, Stivi Vonder i Bili Ajliš.

Lejdi Gaga je rekla danas da je novac sakupljen za sedam dana i da će biti upućen u Svetsku zdravstvenu organizaciju (SZO), prenosi “AP”.

Svetska zdravstvena organizacija i Global sitizen će organizovati virtuelni televizijski događaj “One World: Together At Home” – Jedan svet: Zajedno kod kuće – čiji cilj je da se oda priznanje zdravstvenim radnicima za pomoć pri pandemiji koronavirusa.

Emisija će 18. aprila u 20 časova po vremenu na istočnoj obali SAD biti istovremeno na televizijama “ABC”, “NBC”, “CBS”, “iHeartMedia” i “Bell Media. ”

Domaćini TV specijala biće američki TV voditelji Stiven Kolber, Džimi Falon i Džimi Kimel.

“Treba da ispričamo priče i proslavimo zajednicu koja je u prvim redovima – zdravstvene radnike” rekla je Lejdi Gaga preko video-veze tokom današnje konferencije za novinare SZO kada je najavljen događaj, prenose američki mediji.

“Želimo da ukažemo na ozbiljnost ovog istorijskog kulturnog pokreta bez presedana i želimo da slavimo i ohrabrimo moć ljudskog duha”, rekla je Lejdi Gaga novinarima.

Ona je rekla da ovaj specijalni televizijski događaj nije namenjen sakupljanju sredstava.

“Sklonite svoje novčanike i zavalite se i uživajte u predstavi koju svi zaslužujete”, rekla je ona, dodajući da odvojeno planira da sakupi još sredstava za borbu protiv pandemije.

Tokom višesatnog televizijskpog spektakla koji će prenositi striming Jutjuba, Epla, Fejsbuka, Instagrama, Tvitera i drugih platformi, nastupiće i Elton Džon, Dejvid Bekam, Džon Ledžend, Edi Veder, Keri Vašington, Kris Martin iz Koldpleja, Lizo, Džej Balvin, Andrea Bočeli i Maluma.

Idris Elba i njegova supruga Sabrina Elba, oboje testirani pozitivni na koronavirus, takođe će učestvovati u specijalu.

Tokom emisije biće pomenuti oni koji su pogođeni virusom i biće odata počast zdravstvenom osoblju u prvim redovima borbe protiv virusa.

Svetska zdravstvena organizacija navela je da je Lejdi Gaga zaslužna za okupljanje muzičkih zvezda za ovaj televizijski događaj.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR