Glas Javnosti

Viktorija Bekam jede hranu koja stimuliše kolagen svaki dan!

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Jedite losos! Losos je pun omega-3 masnih kiselina. Sadrži izuzetno hranljive sastojke za zdravlje srca.

Kakve su prednosti lososa za tvoju kožu? 

Losos se smatra hranom koja je dobra za vaše zdravlje. Može da igra ključnu ulogu u zdravoj ishrani a posebno je dobar za kožu jer je bogata omega-3 i omega-6. Ove masne kiseline mogu pomoći u povećanju proizvodnje kolagena, prirodnog proteina odgovornog za održavanje strukture kože. Što više kolagena imamo, to će nam koža biti čvršća.

Kolagen je jedan od najvećih proteina u našem telu i čini 80% naše kože. Takođe igra važnu ulogu u održavanju naših kostiju, hrskavice, tetiva. Kao i noktiju i kose. Vremenom se prirodno smanjuje, što utiče na elastičnost kože. Ishrana bogata kolagenom, uključujući i lososa, može itetako da vam pomogne.

Viktorija Bekam jede lososa svaki dan 

David Bekam je jednom prilikom otkrio da njegova žena, Victoria Bekam, jede grilovanu ribu svaki dan. Takođe je i ona govorila o tome zašto voli da jede lososa, objašnjavajući da joj je njen dermatolog, upravo to savetovao.


Masne kiseline su od suštinskog značaja jer ih telo ne može proizvesti, tako da je njihovo uzimanje itekako je važno. Sadrži hranljive materije, kao što su vitamin D, selen i vitamin B12. Studije pokazuju da zbog svoje visoke nutritivne vrednosti, omega-3 može da smanji faktore rizika za mnoge bolesti. 

S obzirom da je losos tako bogat omega-3, proteinima, antioksidantima i vitaminima, smatra se da je to super-hrana za lepotu koja održava lepim kožu, kosu i nokte. Istraživanje je pokazalo da je većina žena koje su uzele omega-3 prijavila smanjenje gubitka kose, kao i poboljšanje njene gustine.

Preporučeni dnevni unos omega-3 je između 200 i 500 mg – prosečan filet lososa (oko 150 grama) sadrži otprilike 2,5 grama omega-3.

Jedite losos!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR