Glas Javnosti

Ovo su najlošije navike vozača! Nije samo telefoniranje

Društvo
Autor: Glas javnosti

Korišćenje mobilnog telefona jeste ružna navika tokom vožnje zbog koje možete da platite i debelu kaznu, ali na toj listi nalazi se i neke druge radnje.

Vozači vremenom stiču loše navike, kojih postaju sve manje svesni. Manjak saobraćajne kulture je primetan kod sve većeg broja vozača, pogotovo u poslednjih 10 godina kada je upotreba pametnih telefona i centralnog ekrana u vozilu uzela previše maha.

Takva praksa za vreme vožnje predstavlja ogromnu opasnost za sigurnost vozača i ostalih putnika u vozilu, ali opasnost i za druge učesnike u saobraćaju.

Međutim, lista loših vozačkih navika bilo zbog neznanja ili nepoštovanja pravila, je malo duža.
Zloupotreba leve trake na autoputu je jedna od loših navika, jer vozači zaboravljaju da se uvek treba voziti desnom trakom, a levu koristiti samo za preticanja.

Vijuganje između traka i automobil je, takođe, uobičajena praksa pogotovo u gradskim zonama s više saobraćajnih traka. To može uzrokovati nepotrebno i iznenadno kočenje, sudare između vozila ili jednostavno neprijatnost među vozačima.
Neki vozači ne drže odstojanje ili se ubacuju između vozila.


Ignorisanje pešačkog prelaza.

Zloupotreba sirene izaziva nervozu i stres među ostalim vozačima. Treba je koristiti samo kao kratko upozorenje drugim učesnicima u saobraćaju, u hitnim slučajevima ili prilikom preticanja.

Vožnja jednom rukom dok je druga naslonjena na vrata . Obe ruke bi po pravilu trebalo držati u položaju 10:10. 

Nevezivanje pojasa.

Skretanje bez davanja migavaca.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR