Glas Javnosti

Teya Dora na Pesmi za Evroviziju!

Zabava
Autor: Glas javnosti

Jedna od najboljih pevačica na ovim prostorima, Teya Dora, čija je pesma “Džanum” doživela ogromnu slušanost na svetskom nivou (9,4 biliona pregleda na svim kanalima na You Tube), učestvovaće na ovogodišnjoj Pesmi za Evroviziju! Teya Dora je ovu informaciju potvrdila u nedavnom gostovanju na RTS u emisiji “Jedan dobar dan”.

- Tačno je da sam se prijavila za PZE. Prošle godine sam bila samo autor pesme koju je izvodio Filari, a ove godine sam i pevač i autor-rekla je ova naša vrhunska pevačica.

Tokom gostovanja na RTS u razgovoru sa Kristinom Radenković, Teya Dora je izjavila da je tu boju glasa pronašla tokom školovanja na čuvenom muzičkom koledžu “Berklee” u Bostonu čiji je bila stipendista te da je stipendiju dobila upravo pevajući i to svetski hit “No one” Ališe Kiz.

Statistika You tube za kanal Teya Dore
FOTO: YOUTUBE / SCREENSHOT
Statistika You tube za kanal Teya Dore

Ništa od toga nas ne čudi jer znamo već da je Teya Dora glas izgradila školovanjem u beogradskoj školi solo pevanja Dr Vojislav Vučković kod naše poznate primadone Ilone Kantor, i da je već deceniju izvrstan prateći vokal. U Americi je pevala prateće vokale za američke izvodjače poput dobitnice “Gremija” Patty Austin, Siedah Gareft, Jerry Alan i Valerie Simpson. A u Srbiji je za svaki hit koji je komponovala, u pozadini solista koje izvode njene pesme , upravo glas Teya Dore. Zato nema sumnje da će, ako Teya Dora predstavlja Srbiju na Evrosongu u Malmeu, naša zemlja biti veoma ponosna na nju.

Da podsetimo, pored toga sto je Teya Dora i izvrstan kompozitor i tekstopisac, autor mnogih domaćih ultra hitova, poput Nikolijinog “Nema limita”, Zoinog “Jasno mi je”, Nataše Bekvalac “Dodji mami”, “Pazi se” Jovane Nikolić, ona je izvrsna pevačica čija boja glasa ljude dira duboko u srce.

Pesmom pokorila ceo svet

Najveći hit Teya Dore je njena pesma “Dzanum” - najslušanija srpska pesma ikada u istoriji naše muzike. Iako je izašla pre sedam meseci “Džanum” je u vrhu mnogih top listi. Najveći uspeh je drugo mesto na platformi Spotify i drugo mesto na Shazam listi koje je mesecima držala. Hit naše Teya Dore na Spotify platformi ima više od 100 miliona strimova, na Tik Toku ima oko milion i po videa i više od milijardu i po pregleda, na Instagramu preko milion reels, a fanovi iz celog sveta postavili su je do danas na skoro 10.000 kanala i 650.000 shorts čime Teya Dora drži svojevrsni svetski rekord.

Pesme koje peva Teya Dore u ovoj 2023. godini su, po zvaničnoj statistici You tube reprodukovane 9,5 milijardi puta ili 75.3 miliona sati slušanja i gledanja!

Glas javnosti / B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR