Glas Javnosti

SJAJNE VESTI ZA SVE FANOVE POPULARNE HOROR FRANŠIZE: "Saw XI" stiže u septembru 2024.

Zabava
Autor: Glas javnosti

Lionsgate želi da igra još jednu igru. Studio je iznenađujuće objavio „Saw XI“ u ponedeljak popodne, zajedno sa planovima da 11. deo dugotrajne horor franšize stigne u bioskope za samo devet meseci od sada.

Projekat je potvrđen putem objave na Instagramu, koja sadrži rimske brojeve na sablasnoj pozadini „Saw“ u kojoj je naveden datum objavljivanja 27. septembra 2024. godine. Deljen je uz jednostavan natpis: „Igra se nastavlja“.


Određivanje datuma za sledeću jesen je prilično zapanjujući podvig, jer je poslednji film o franšizi, „Sav X“, stigao u bioskope pre nešto više od dva meseca, 29. septembra. To predstavlja brzi preokret – manje od godinu dana – za franšizu. Ipak, to nije dostignuće koje franšiza nije zabeležila ranije. Nakon što je prvi „Saw“ poleteo, „Saw II“ je brzo dobio zeleno svetlo i jedva je dostigao standard, stigavši u bioskope 364 dana nakon originala. U stvari, svaki sledeći „Saw“ unos je izašao manje od godinu dana nakon svog prethodnika do sedme verzije „Saw 3D“, koja je morala da se zadovolji 371 dan nakon „Saw VI“. Nakon toga, franšiza je napravila sedmogodišnju pauzu pre oživljavanja „Jigsaw“ iz 2017.


„Saw X” je pokazao snažan učinak na blagajnama, zaradivši 53 miliona dolara u Severnoj Americi i 107 miliona dolara na globalnom nivou uz budžet od 13 miliona dolara za produkciju.


Lionsgate nije objavio nikakve detalje o tome ko je umešan u „Saw XI“. Predstavnik studija nije odmah bio dostupan za komentar.


Deseti „Saw“ predstavljao je zvezdu franšize Tobina Bela koji se vraća ulozi Džona Kramera, majstora serijskih mučenja i gurua za samousavršavanje Jigsaw-a. Ovaj 81-godišnji glumac, koji se prvi put pojavio u originalnom filmu „Saw” 2004. godine, preuzeo je glavnu ulogu u najnovijem filmu, koji se odigrao između prvog i drugog dela serije i istraživao Kramerove avanture ispod granice tražeći lečenje tumora na mozgu — i uzvraćanje udarca grupi medicinskih prevaranta. Šoni Smit se takođe vratila kao Jigsaw-ov šegrt Amanda Jang. Kevin Grojtert, koji je počeo sa „Saw“ kao montažer pre nego što je vodio šesti i sedmi unos, režirao je film.


„Postoji verzija koja se odmah pokreće tamo gde ova prestaje, ali prerano je reći“, rekao je Grojtert, razgovarajući o potencijalnim planovima za nastavak filma The Director’s Cut – A DGA Podcast pre samo tri nedelje. Sa planovima da se u bioskope pojavi za devet meseci od sada, verovatno više nije tako rano.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR