Glas Javnosti

POZNATA INFLUENSERKA POD LUPOM PRAVDE: U toku istraga, sumnja se na još dve prevare

Zabava
Autor: Glas javnosti

Poznata italijanska influenserka Kjara Feranji našla se u centru pravne oluje, suočena sa optužbama za prevare koje bi mogle značajno uticati na njen ugled.

Italijanska modna influenserka Kjara Feranji trenutno je predmet istrage zbog sumnji u nepravilnosti u vezi sa svojim učešćem u dobrotvornim akcijama. Istraga obuhvata saradnju sa italijanskim konditorom Balokom, prodaju lutaka u partnerstvu sa kompanijom Trudi 2019. godine, i dobrotvornu akciju sa kompanijom Oreo u cilju prikupljanja sredstava za borbu protiv kovida 2020. godine.


Feranji je zajedno sa Balokom napravila božićnu tortu s njenim prezimenom kao logom, sa namerom da se proda po višoj ceni, a sav prihod uplati Dečjoj bolnici u Torinu.


Međutim, bolnica tvrdi da nisu primili nikakvu donaciju od Kjare Feranji, već je brend Baloko uplatio 50.000 evra pre početka akcije. Slične sumnje postoje i u vezi prodaje lutaka 2019. godine i dobrotvorne akcije sa Oreo 2020. godine.


Advokati Kjare Feranji su izjavili da će objasniti sve aspekte ovih događaja određenom sudiji i izrazili su sigurnost u nevinost njihove klijentkinje.

Nakon skandala, Feranji je javno obećala milion evra bolnici i izjavila da će ubuduće odvojiti dobrotvorne aktivnosti od komercijalnih, priznajući grešku u komunikaciji. Inače, Feranji je jedna od najpoznatijih modnih uticaja, sa više od 29 miliona pratilaca na Instagramu.


Glas javnosti/I01H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR