Glas Javnosti

NETFLIKSOVA NAJSKUPLJA SERIJA DOŽIVELA DEBAKL: Kritičari razočarani

Zabava
Autor: Glas javnosti

Netflikov film "3 Body Problem", od kreatora nagrađivane "Igre prestola", jedan je od najskupljih projekata ikada na ovoj platformi, ali uprkos tome naišao je na oštre kritike

Jedna od najskupljih serija u 2024. godini morala je da opravda velika očekivanja. Međutim, ovo ostvarenje zasnovano na kineskim bestselerima je po svemu sudeći propalo, a kritičari su negativno komentarisali složenu radnju i trenutke "dosade koja škripi zubima".


Serija je navodno imala budžet od 125 miliona funti, a ima osam epizoda. Radnja prati astrofizičarku Je Venjie, čiji je otac ubijen tokom Kineske kulturne revolucije. Ona je godinama kasnije regrutovana u vojsku i članica je tajne misije čiji je cilj da uspostavi kontakt s vanzemaljcima.


Serija je kritikovana od strane kritičara koji navode da je dosadna i previše zbunjujuća, piše Daily Mail.

"Poput rakete koja se raspada pri poletanju, serija odmah odjuri u nekoliko pravaca odjednom. Beniof i Vajs nemaju pojma da li prave filozofski triler, istorijski ep o kulturnoj revoluciji, kriminalnu dramu, romantičnu komediju, horor film ili trejler za video igricu", piše Kristofer Stivens za Daily Mail.


Dodaje i da je rezultat to da sve izgleda veštački i neubedljivo.

"Nijedna knjiga nije zaista neprilagodljiva, problem je u tome što će prikazivanje na ekranu jednostavno biti previše dosadno ili zbunjujuće, a "3 Body Problem" je nekako i jedno i drugo. Beniof, Vajs i Vu su napravili radikalne i transformativne promene u izvornom materijalu, ali su izgubili nešto integralno u procesu. Ostaje nam serija koja je puna buke, ali bez živahnosti , telo lišeno života", ističe Luis Čilton za The Independent .


Lusi Mangan je, pišući za The Guardian, osudila pokušaj pisaca da oponašaju uspeh "Igre prestola".


Glas javnosti/U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR