Glas Javnosti

MIRA BANJAC, ALEKSANDAR SREĆKOVIĆ i MIRKA VASILJEVIĆ snimili srpsku verziju "La Casa De Papel"

Zabava
Autor: Glas javnosti

... i to kao najavu za Festival Filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji

Festival Filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, posvećen scenaristima i njihovom delu, biće održan i ove godine, i to od 12. do 17. avgusta.

Čitava manifestacija počeće svečanim otvaranjem na Trgu kulture, koji je središnji deo banjske promenade, a nalazi se neposredno ispod obnovljenog amfiteatra koji nosi ime po slavnom glumcu Bati Stojkoviću.

Na otvaranju festivala na Trgu kulture simfoniski orkestar će svirati filmsku muziku, a na glavnoj bini biće premijerno prikazan film ’’Ala je lep ovaj svet’’ koji je rađen u Blue butterfly produkciji.

Prošlogodišnjim bogatim programom i organizacijom nalik na svetske događaje ovog tipa podignut je nivo u odnosu na pređašnje Festivale. Između ostalog, noviteti su bili svečano otvaranje na centralnom trgu, crveni tepih koji vodi do ulaza u amfiteatar oko koga se formirao špalir zaljubljenika u sedmu umetnost kroz koji je prodefilovalo oko 300 slavnih glumaca i filmskih radnika.

Premijerno su, između ostalih, prikazani hit filmovi “Južni vetar 2 - Ubrzanje” i “Nečista krv - greh predaka”, a sve to je obogatio i prateći program koji su činili dramaturške radionice, promocije knjiga i koncerti.

Ovog avgusta na Festivalu ćemo gledati ostvarenja: “Ala je lep ovaj svet”, “Toma”, “Zlatni dečko”, “Porno priča”, “Bilo jednom u Srbiji”, “Mrak” i mnoga druga. Završno veče je ovaj put smešteno na Trgu kulture i činiće ga koncert pesama Tome Zdravkovića u izvođenju poznatih glumaca.

Kao najava za festival, snimljen je i skeč u vidu "La Casa De Papel", u kojem glume Aleksandar Srećković Kubura, Mira Banjac, Mirka Vasiljević i drugi.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR