Glas Javnosti

Idealne za nove generacije: Pet zaboravljenih naučno-fantastičnih serija iz 1980-ih

Zabava
Autor: Glas javnosti

Osamdesete su nam dale mnogo naučno-fantastičnih hitova kao što su Ratovi zvezda, Povratak u budućnost i E.T., ali serije tog žanra u to vreme nisu bile tako dobro zapamćene.

Izdvojili smo nekoliko potpuno zaboravljenih naučno-fantastičnih TV serija koje retko ko pominje, a kamoli gleda. Što je za neke od njih prava sramota.


1. Automan (1983-1984)
Priča prati policajca upućenog u tehnologiju koji stvara veštačku inteligenciju za borbu protiv kriminala i hologram koji se može materijalizovati noću da bi uhvatio kriminalce. Uprkos uzbudljivoj premisi, emitovano je samo 12 od 13 epizoda zbog lošeg rejtinga. U industriji u kojoj veštačka inteligencija i superheroji nikada ne izlaze iz mode, ovo je jedna od onih serija koja definitivno zaslužuje rimejk u modernim vremenima.

2. Moći Metjua Stara (1982-1983)
Metju je prikriveni vanzemaljski princ sa pale planete Kvadris koji se seli na Zemlju da bi pobegao od ubica, upisuje se u srednju školu Krestridž i odlučuje da iskoristi svoje supermoći u borbi protiv lokalnog kriminala. Tvorac serije je Stiven E. de Souza, koji se kasnije proslavio scenarijima za prva dva filma Umri muški. Serija je otkazana nakon samo jedne sezone. Bila je naširoko kritikovana zbog nedoslednog pisanja, rupa u zapletu i blage glume. Da ne spominjemo, promenila je atmosferu na pola puta i od tinejdžerske drame se pretvorila u mračnu seriju punu teorija zavere, što je zbunilo mlađu publiku.

Vanzemaljska nacija (1989-1990)
Adaptirana iz istoimenog filma Grejema Bejkera ​​iz 1988. godine, Alien Nation je bila neo-noar naučnofantastična serija koja je emitovana na Foksu u 22 epizode. Smeštena u blisku budućnost, priča prati dva policajca, jednog čoveka, drugog vanzemaljaca, dok se bore protiv kriminala, predrasuda i integrisanih vanzemaljaca u Los Anđelesu. Serija je otkazana nakon samo jedne sezone zbog niskih prihoda od reklama TV mreže.

4. Nešto je tamo (1988)
Radnja se fokusira na nekoliko slučajeva brutalnih ubistava koje je počinio vanzemaljac koji je pobegao sa međuzvezdanog zatvorskog broda. Uprkos intrigantnom zapletu i hvaljenoj hemiji između likova, Džeka i TaRa, emisija nije imala šanse protiv hitova CBS-a kao što su Dalas i Lepota i zver i otkazana je nakon emitovanja samo šest od devet epizoda.

5. Starman (1986-1987)
Smešten 15 godina nakon događaja iz istoimenog filma Džona Karpentera iz 1984. godine, serija prati Pola Forestera, vanzemaljskog klona preminulog fotoreportera, koji se vraća na Zemlju da pomogne svom 14-godišnjem sinu. Uprkos tome što je zasnovan na Karpenterovom filmu, sam reditelj nije imao direktnu vezu sa serijom. Na ABC-u emitovana je samo jedna sezona i izazvala je različite kritike.


Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

Glas javnosti/I01H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR