Glas Javnosti

Garfild se u velikom stilu vraća na filmsko platno (VIDEO)

Zabava
Autor: Glas javnosti

Popularnost stripa je dovela do snimanja nekoliko animiranih televizijskih specijala, dve animirane televizijske serije, dva bioskopska dugometražna filma i tri animirana ostvarenja

Kris Prat pozajmljuje glas čuvenom Garfildu u novom animiranom filmu za koji je upravo objavljen prvi zvanični trejler. Režiju potpisuje Mark Dindal, a film u svetske bioskope stiže sledećeg leta.

Ovog puta mačak koja mrzi ponedeljak i obožava lazanje kreće u avanturu van svog udobnog doma.

Dobro poznati strip junak se prvi put na velikom platnu pojavio 2004. godine, a tom neobičnom ljubimcu - debelom, sarkastičnom i arogantnom mačoru glas je pozajmio Bili Marej. Reditelj filma je bio Piter Hjuit, piše 24 sedam.

Ginisov rekord

Kada je počeo da crta i piše Garfilda, Džim Dejvis je iza sebe imao devet godina rada na stripovima i nadao se da će mu priča o lenjom i samoživom, ali nadasve inteligentnom mačku konačno doneti pravi uspeh.

Nakon što su ga odbili u nekoliko agencija, strip je debitovao 19. juna 1978. i posle samo tri godine, Garfilda je redovno objavljivalo više od 850 novina, a do 2002. imao je više od četvrt milijarde čitalaca širom sveta i trenutno drži Ginisov rekord kao najrasprostranjeniji strip.


Popularnost stripa je dovela do snimanja nekoliko animiranih televizijskih specijala, dve animirane televizijske serije, dva bioskopska dugometražna filma i tri animirana ostvarenja.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR