Glas Javnosti

Udomljava se 300 mačaka u Kanadi! O njima brinuo samo jedan čovek

Svet
Autor: Glas javnosti

Brus Robinson je rekao da je uzimao mačke koje su bile napuštene tokom pandemije kovida-19, ali da su troškovi brige o njima postali "herkulovski zadatak"

Dobrotvorna organizacija za dobrobit životinja na zapadu Kanade pokušava da obezbedi resurse potrebne za brigu o 300 mačaka, nakon što je čovek koji je o njima brinuo rekao da to više ne može da priušti.

Brus Robinson je Društvu Britanske Kolumbije za prevenciju okrutnosti prema životinjama (BC SPCA) rekao da je uzimao mačke koje su bile napuštene tokom pandemije kovida-19, ali da su troškovi brige o njima postali "herkulovski zadatak" nakon što je izgubio posao, preneo je Gardijan.

Dobrotvorna organizacija je poslala zaposlene u njegov dom u malom gradu Hjustonu da proceni situaciju, rekla je Ajlin Drever iz BC SPCA.


Foto: freepik

 - Kada su ga pitali koliko mačaka ima, mislim da je rekao da je to kao da brojite mehuriće u ključaloj vodi - kazala je ona. Mačke su bile "društvene" i činilo se da su u dobrom stanju, istakala je ona za kanadsku televiziju CBC.

- Znate, imao je veliko srce i brinuo se za njih - rekla je Drever i dodala da joj je kazao da su mačke nastavile da se množe i da jedna mačka može imati tri legla za godinu dana.

Robinson je procenio da je broj mačaka u njegovom domu narastao na 298, uključujući 15 mačaka za koje se očekuje da će se omaciti u narednim danima.

- Završio sam u ludoj situaciji - rekao je on za CBC. 

Prema njegovim rečima, doneo je lošu odluku, misleći da može da se nosi sa mačkama.

Pokušao je da pokloni mačke, ali nije imao mnogo sreće. 

Umesto toga, trošio je hiljade dolara mesečno, ostajući bez hrane za sebe, kako bi im obezbedio da imaju 28 kilograma hrane dnevno i posip.

Rekao je da je dao ime svakoj od njih.

- Volim ih sve. Hteo sam da im pružim siguran dom - naglasio je on. Drever je rekao da SPCA nastoji da što prikupi sredstava i pronađe zgradu u kojoj će biti smeštene mačke dok ih veterinari pregledaju, vakcinišu i sterilišu ili kastriraju pre nego što budu date na usvajanje u centrima širom Britanske Kolumbije.


Glas javnosti /D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR