Glas Javnosti

KENEDI: Pomilovaću Asanža i Snoudena

Svet
Autor: Glas javnosti

Nezavisni kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Mlađi izjavio je danas da bi pomilovao osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža i uzbunjivača Edvarda Snoudena ukoliko bi postao predsednik Sjedinjenih Država.

„Pomilovaću Asanža i Snoudena prvog dana. Napraviću statuu Asanžu negde u blizini Vašingtonskog pres kluba i statuu Snoudenu ispred sedišta CIA u Lengliju", naveo je Kenedi na društvenoj mreži X.





Dodao je da CIA i administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena tvrde da je Asanž bio „u zaveri“ sa bivšom američkom vojnom obaveštajnom analitičarkom Čelsi Mening kada je ukrala strogo poverljive informacije.

„Ceo njihov slučaj se zasniva na tome, međutim to nikada nije dokazano i Čelsi Mening je više puta tvrdila da je to laž i da nikada nije morala ništa da hakuje“, istakao je američki političar.
On je naglasio da je „u suštini, Čelsi Mening ta koja je počinila zločin deljenjem državnih tajnih i zbog toga je provela sedam godina u zatvoru“.

„Međutim, izdavač kome je ona prenela informacije nalazi se na suđenju o izručenju Sjedinjenim Državama gde bi se suočio sa 175-godišnjom zatvorskom kaznom. Zvuči pošteno… zar ne“, napisao je Kenedi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR