Glas Javnosti

MOG MUŽA NIKO NIJE JURIO: Supruga jednog od kosovskih Srba demantovala Petkovića!

Politika
Autor: Glas javnosti

Moj suprug jeste prijatelj Miluna Milenkovića, zajedno su osnovali klub, trenirali, ali nije tačno da su ga jurili da ga hapse kako je to rekao direkror Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Supruga jednog od kosovskih Srba Jelena Živković demantovala je navode direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića da je kosovska policija "jurila da uhapsi" njenog supruga i još dvojicu Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice i apelovala na Beograd da prestane sa etiketiranjem i prozivanjem.

„Moj suprug jeste prijatelj Miluna Milenkovića, zajedno su osnovali klub, trenirali, ali nije tačno da su ga jurili da ga hapse kako je to rekao direkror Kancelarije za Kosovo i Metohiju“, rekla je ona za portal N1.

Podsećamo da je Milenković uapšen 13. juna u akciji specijalne jedinice Kosovske policije u severnom delu Mitrovice pod optužbom za učešće u incidentu ispred kancelarije Opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice, kao i u događajima 29. maja u Zvečanu.




Naša sagovornica kaže da ih niko iz Beogarada nije kontaktirao ovim povodom, ai da bi volela da zna odakle ove informacije direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kako je istakla situacija nije bezbedna i ova etiketiranja iz Beograda za Srbe koji su dole, i žele da žive dole nisu dobra.

Njen suprug je, kako je istakla, sportista, nije ni u jednoj kriminalnoj grupi i nema razloga da ga jure, ali „ROSU ima spiskove koje niko ne poseduje, i niko ne zna da li će i koga da uhapse“.

„Situacija je takva da čije god ime da se spomene, taj može da bude sledeći uhapšen“, rrekla je ona, i apelovala na Beograd da prestane sa ovakvim prozivkama.

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je 16. juna kasno uveče i okom noći u Kosovskoj Mitrovici bilo pravo ratno opsadno stanje, da je, kako je naveo, policija Aljbina Kurtija „pokušala hapšenje u Bošnjačkoj mahali, pa dva brata, pa su jurili Lunetovog druga, to je trajalo celu noć“.

Kako je preneo, KoSSev, Petković je u svom obraćanju spomenuo braću G.V. i V.V. navodeći da je Kosovska policija u severnom delu Kosovske Mitrovice navodno pokušala da ih uhapsi, dok je grad bio pod opsadom.

„Kurti sve vreme provocira, sve vreme želi da izazove sukobe i rat. Tokom tog jučerašnjeg dana ali i noćas, Kurtijeva policija je pokušala nekoliko hapšenja u Bošnjačkoj mahali, pa su zatim pokušali da uhapse dva brata, G.V. i V.V. u centru grada, pa su onda jurili i M. Ž., koji je inače drug M. M. i to je tako trajalo bukvalno celu noć“, kazao je Petković na konferenciji za novinare 17. juna.


Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR