Glas Javnosti

Rusi osvojili Ameriku

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Bez ruskih glumaca teško da bi bilo Holivuda a bez Metro Goldving Maera Amerika ne vredi više od tri lule duvana.

Rusija je velika zemlja a Holivud velika firma koja traži velike majstore da svojom glumom i lepotom lažu ceo svet, a usput, uzmu i velike pare.

Holivud je svetski centar razvrata i bluda. Pederi sveta su pederi dok se ne dokažu u Holivudu i Beverli Hilsu. Sa zanatom stečenim u vilama Holivuda i bazena s` mlekom i toplom vodom, pederi postaju "topla braća" mada više vole da su "GEJ MENI i GEJ GIRLS". O, kako to lepo
zvuči.

Glumac Miodrag Andrić zvani Ljuba Moljac se žalio na svoj put u Holivud srpskim bokserima iz "Prokopa i Savamale":

"Lepo mi je govorila mama kad sam krenuo u taj Holivud:

Sine , pamet u glavu i dupe uza zid!

Ja, beogradska dileja, ne slušah ni majku rođenu. Sad je kasno da se kajem. Ma nije to nikakav Holivud. Bolje zvuči – Goli Ud!"

Osim Ljube Moljca imali smo i mi Srbi nešto od kvaliteta za Holivud kao što su bili Mladen Sekulović u Americi poiznatijeg kao Karl Malden i Voja Govedarica zvani Voja Krstarica. Jeste, jeste nije da nije ali danas pišemo o Rusima, pa nek ti Rusi i prime kritike zbog laganja planete zemlje i širenje nemorala. Bagru nemoralnu predvodi Leonardo di Kaprio pa posle kako kaže Internet.

1. Leonardo Dikaprio


IZVOR: Ustupljena fotografija / Lenordo Dikaprio

Baka Leonarda Dikaprija se zove Jelisaveta Smirnova. Posle revolucije, su malu Lizu odveli iz SSSR-a u Nemačku, gde je odrasla i udala se za biznismena. Njihova ćerka, Leova majka, nastanila se u SAD.

Jelisaveta Smirnova se nedavno pojavila u društvu svog slavnog unuka na Festivalu ruskog filma u Los Anđelesu na projekcije kultnog filma Sergeja Ajzenštajna Krstarica Potemkin. Čuveni unuk ruske bake Lize je bio u Sankt Peterburgu i učestvovao na Međunarodnom forumu o problemima očuvanja populacije tigrova i video se sa Vladimirom Putinom. Razgovor se dotakao i porekla glumca. „Moji preci su se prezivali Smirnov“, I moj deda je bio Rus. Dakle, ja nisam četvrtina, već pola Rus.”

2. Metro Goldvin Majer


IZVOR: Ustupljena fotografija / Metro Goldvin Majer

Osnivači čuvenog filmskog studija Metro-Goldvin-Majer, Semuel Goldvin i Luis Majer, proveli su detinjstvo u stepama Rusije. Simbol Amerike, Holivud, takođe ima sovjetske korene. Tvorci filmskog studija Varner Broders bila su četiri brata iz Belorusije - Voronovi (ili Varners). Očevi filmske kompanije „Metro Goldvin Majer” bili su rodom iz Minska.


3. Stiven Spilberg


IZVOR: Ustupljena fotografija / Stiven Spilberg

Dede Stivena Spilberga su bili iz Rusije. Sa mamine strane, iz Odese, a sa očeve, iz malog ukrajinskog sela. Govorili su ruski i jidiš. Preci nisu jedina Spilbergova veza sa Slovenima: muž njegove sestre Sju je daleki rođak Borisa Pasternaka.

4. Helen Miren


IZVOR: Ustupljena fotografija / Helen Miren

Glumica Helen Miren je rođena kao Helen Lidija Mironof. Rođena je u porodici potomaka aristokrata koji su pobegli iz Rusije posle revolucije 1917. godine. Imanje glumičinog dede Petra Mironova, carskog pukovnika i diplomate, nalazilo se u oblasti grada Gžacka (od 1968. grad Gagarin).

5. Harison Ford


IZVOR: Ustupljena fotografija / Harison Ford

Baka glumca Harisona Forda Ana Lifšuc napustila je Minsk 1907. godine. U SAD je upoznala Harija Nidelmana, takođe Jevrejina koji je pobegao iz Minska. Iz ovog braka rođena je ćerka Doroti, kojoj je u budućnosti bilo suđeno da postane majka holivudske zvezde.. Odgovarajući na pitanje o njegovim rusko-jevrejsko-irskim korenima Harison Ford se šali: „Kao osoba, ja sam više Irac. Kao glumac, ja sam Jevrejin“.

6. Dastin Hofman


IZVOR: Ustupljena fotografija / Dastin Hofman

Roditelji Fordovog glumačkog kolege Dastina Hofmana su iz Kijeva. Kada su glumčevu baku i dedu streljali boljševici tokom represije, porodica je emigrirala u SAD. Dastin je rođen tamo.

7. Silvester Stalone


IZVOR: Ustupljena fotografija / Silvester Stalone

Silvester Stalone je rođen u Njujorku. Njegov otac, frizer Frenk Stalone, je došao u Ameriku sa Sicilije, a majka, astrolog Džeklin Stalone-Lajbofiš, rođena je u Odesi, u jevrejskoj porodici. Stalone je srećan što prepoznaje sebe kao ruskog sunarodnika.

8. Dejvid Duhovni


IZVOR: Ustupljena fotografija / Dejvid Duhovni

„Kalifornijski bludnik“ Dejvid Duhovni je Rus po dedi. Tačnije, opet, ruski Jevrejin. Njegov otac se zvao Amram Duhovni, a potekao je iz emigrantske porodice iz SSSR-a.. Glumac ne govori ruski, ali tečno govori hebrejski. David voli rusku književnost, posebno Dostojevskog.


9. Šon Pen


IZVOR: Ustupljena fotografija / Šon Pen

Majka Šona Pena je iz irske porodice, a otac je Jevrejin rusko-litvanskih korena. Prezime roditelja Šonovog oca, Lea Pena, bilo je Pinon. Leo Penn, glumac i televizijski reditelj je, između ostalog, režirao nekoliko epizoda Zvezdanih staza i Kolumbo.


10. Joko-Ono


IZVOR: Ustupljena fotografija / Džon Lenon i Joko Ono

Udovica lidera Bitlsa Džona Lenona, Joko Ono, mnogo je volela svoju rusku tetku Anu. Početkom 1920-ih Varvara Bubnova i njena majka otišle su u Japan da posete njenu sestru, a poseta je trajala 40 godina. U Tokiju su sestre Varvara i Ana Bubnov aktivno učestvovale u podizanju Joko Ono.

11. Mila Kunis


IZVOR: Ustupljena fotografija / Mila Kunis

Verenica Eštona Kučera, Milena Markovna Kunis rođena je 14. avgusta 1983. godine u gradu Černovci u Ukrajini. Godine 1991. Mila Kunis je sa roditeljima emigrirala u Los Anđeles. U SAD su došli sa 250 dolara u džepu.

12. Mila Jovović


IZVOR: Ustupljena fotografija / Mila Jovović

Mila Jovović je rođena u Kijevu. Njena majka, Galina Loginova, bila je glumica, a otac Bogi Jovović je bio pedijatar iz Jugoslavije. Mila je prvih pet godina života provela u Sovjetskom Savezu, a 1980. godine porodica se preselila u London, a potom u Sakramento. Mila voli sve rusko - od kavijara do poezije Ahmatove.

13. Natali Vud


IZVOR: Ustupljena fotografija / Natali Vud

Poznata glumica Natali Vud rođena je 20. jula 1938. godine. Njeno pravo ime je Natalija Zaharenko, a roditelji su joj bili emigranti iz Rusije. Natali je savršeno govorila i engleski i ruski i smatrala se „vrlo ruskom“.

14. Vupi Goldberg


IZVOR: Ustupljena fotografija / Vupi Goldberg
 
Jedna osoba za koju biste posumnjali da ima ruske korene je crna glumica Vupi Goldberg. Vupi se može pohvaliti da je njena prabaka po majci rođena stanovnica Odese koja je živela u carskoj Rusiji. Sama Vupi, koja je rođena u Njujorku, odlučila je da zadrži majčino prezime - Goldberg - u
znak sećanja na svoje jevrejsko-ruske korene.

15. Majkl Daglas


IZVOR: Ustupljena fotografija / Majkl Daglas

Deda Majkla Daglasa je emigrirao iz Rusije kako bi izbegao učešće u rusko-japanskom ratu. Njegovo prezime je zvučalo kao Danielovič-Demski.

16. Liv Tajler


IZVOR: Ustupljena fotografija / Liv Tajler

Glumica Liv Tiler ne zna mnogo o svojim ruskim korenima. Baka Liv je imala ruske i indijske korene. Glumicu nikada nije zanimalo ko je tačno iz Rusije. Nije uzalud Tajler igrala ulogu Tatjane Larine u holivudskoj filmskoj adaptaciji Jevgenija Onjegina.

17. Peter Falk


IZVOR: Ustupljena fotografija / Peter Falk

Majka Petera Falka, koji je svetsku slavu stekao posle serije „Kolumbo“, poreklom je Ruskinja, a otac mu je mešavina poljske, mađarske i češke krvi.

18. Olga Kurilenko


IZVOR: Ustupljena fotografija / Olga Kurilenko

Olga Konstantinovna Kurilenko je rođena u gradu Berđansk, Zaporoška oblast u Ukrajini. Olgin otac je Ukrajinac, njena majka je rusko-beloruskog porekla. Olgini roditelji su se razveli. Olgina majka je radila kao nastavnica umetnosti u školi i zarađivala je dajući časove.

19. Stiven Sigal


IZVOR: Ustupljena fotografija / Stiven Sigal

Biografija majstora borilačkih veština i ruskog državljanina Stivena Sigala je veoma kontradiktorna. Prema Sigalovim sopstvenim rečima, njegov deda po ocu bio je Mongol i budista. Baka je Jevrejka iz Vladivostoka sa rođacima širom Ruske imperije. Deda je došao u SAD 20-ih godina 20. veka.

20. Majkl Daglas i njegov otac Kirk


IZVOR: Ustupljena fotografija / Majkl (levo) i Kirk Daglas

Holivudski glumci Majkl Daglas i njegov otac Kirk takođe imaju ruske korene. Kirkovo pravo ime je Isur Danielovič-Demski. Njegov otac, Heršel Danijelovič, napustio je Rusiju da bi izbegao vojnu službu i učešće u rusko-japanskom ratu.

21. Jul Briner


IZVOR: Ustupljena fotografija / Jul Briner

Jul Brinner je glumio u više od 40 filmova. Na istom setu igrao je sa holivudskim zvezdama kao što su Ingrid Bergman, Đina Lolobriđida i druge lepotice. Godine 1956. igrao je faraona u Oskarom nagrađenom filmu „Deset zapovesti“. Briner je ostao u sećanju filmskih gledalaca zahvaljujući filmu „Sedam veličanstvenih“. Tokom svoje karijere glumio je u mnogim filmovima koji su postali klasici svetske kinematografije: „Anastasija“ (1956), „Deset zapovesti“ (1956), „Sedmorka veličanstvenih“ (1960), „Morituri“ (1965). Jul Brinner je radio sa zvezdama kao što su Roman Polanski, Ingrid Bergman, Marlon Brando, Steve Mek Kvin i Katrine Hepbern. Dodajmo i švalersku avanturu sa Marlen Ditrih koja je nesumlnivo Brineru otvorila sva vrata Holivuda. Ako, zaslužio je.

Za danas toliko,
Vlastimir Ninin

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR