Glas Javnosti

BRATA NIKOLE KOJA UBIO KONJ NA HIPODROMU: Strašni detalji tragedije u porodici glumca

Hronika
Autor: Glas javnosti

Vladimir Kojo, brat slavnog glumca Nikole Koja, tragično je nastradao na hipodromu u 59. godini.

Tragedija se dogodila kada ga je udario konj.

Naime, konj je zbacio jahača, a Kojo je potom pritrčao da zaustavi životinju.

U tom trenutku konj ga je udario i naneo mu teške povrede.


Ekipe Hitne pomoći su stigle na mesto nesreće, Kojo je navodno i dalje davao znake života, ali je preminuo u bolnici.

Glumac se od brata oprostio čituljom. Vladimir Kojo je sahranjen juče na Novom groblju u Beogradu.


Dva bliska prijatelja na sahrani su pričala o tragičnom događaju sa hipodroma gde je nastradao brat glumca Nikole Koje.

- Ja nisam obraćao pažnju. Nisu mogli da ga obuzdaju. I Koja je bio možda četiri ili pet koraka od žbuna gde se sve dešavalo. Konj staje, i u jednom trenutku krene da ga udari kada mu je Koja prišao - rekao je jedan prijatelj, dok se drugi nadovezao:

- Ne mogu da verujem šta se desilo. Nije mi jasno da konj nije sto na stazu. Konj ga nije video i tako ga je on i udario - rekao je blizak prijatelj na sahrani.

Nikola Kojo primao je saučešće u kapeli, a onda je nem od bola, zajedno sa tužnom povorkom krenuo ka grobnom mestu, gde će njegov brat počivati.

Vladan Damjanović, vlasnik konjičkog kluba oprostio se od Vladimira koji je izgubio život na hipodromu.

- Bio si, bićeš i zauvek ostaćeš deo nas ,,Čiča”, hvala na svemu! Lastin put - napisao je on uz fotografija sa Vladimirom.



Vladan Damjanović, vlasnik konjičkog kluba ispričao je kako se desila tragedija na hipodromu.

- On je 7 godina bio trener u našem klubu, a poslednjih godinu dana nije jer sam ja povukao konje sa hipodroma, zbog loših uslova koji su tamo, nažalost. Vladimir tamo ima dva konja, galopera - počeo je Vladan.

- Vladimir je radio tu u Beogradu, na hipodromu. Ovaj slučaj, ovo što se njemu desilo, to se desi jednom u dve milijarde slučajeva. On je izašao da zaustavi konja koji je zbacio jahača i konj je naleteo na njega u punom galopu. Znači, direktan sudar... Niko tu nije kriv, ni konj ni on... Ja ne mogu da verujem da se ovo desilo - priča Damjanović, inače istaknuti trener već 40 godina.

- Oni jednostavno nisu videli jedno drugog. Ni konj njega, ni on konja. To je kao kad čovek padne s trotineta i pogine, nešto neverovatno da se desi - objašnjava šokirani Damjanović.

- To je konj koji je bio u treningu kod njega, znači njegov konj. Vladimir je bio deset dana u komi na VMA, sa višestrukim povredama glave i tela... Ne znam šta bih Vam više rekao. Strašno. Izgleda da Bog sebi stvarno zove najbolje. On je bio neponovljiv! duhovit, uvek za šalu... Eto - zaključio je Kojov prijatelj.

Glas javnostiB06S/T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR