Glas Javnosti

POZNAT DATUM SAHRANE OCA NEBOJŠE GLOGOVCA: Nakon opela u Beogradu, telo će biti prenešeno u drugi grad

Društvo
Autor: Glas javnosti

Srbiju je pre dva dana pogodila vest o smrti Mllovana Glogovca, potvrdili su iz SPC.

Srbiju je pre dva dana pogodila vest o smrti Milovana Glogovca, potvrdili su iz SPC. 

Pre samo nedelju dana, navršilo se tačno šest godina, od smrti nikad prežaljenog velikana srpskog glumišta Nebojše Glogovca, u četrdeset devetoj godini života, a nedugo zatim preminula mu je i majka Milena. 

Milovan je rođen u selu Dramiševo, u Republici Srpskoj, a njegova supruga Milena u Nevesinju. 

Nakon završene osnovne škole, Milovan se odlučio za Bogosloviju “Svetog Save” u Beogradu, a već sada davne 1968. Godine odlučio je da se oženi Milenom. 

Sveštenik Milovan Glogovac biće sahranjen u Pančevu, gde je i proveo celi svoj radni vek, služeći Bogu. 

Sahrana i opelo, održaće se u manastiru Vavedenje u Beogradu u ponedeljak u 8 časova, a zatim će kovčeg preneti u Pančevo, na večni pomen. 

Podsetimo, Milovan je bio sveštenik u penziji, a o svom sinu govorio je uvek sa puno ljubavi, a njegov gubitak nikada nije prežalio o čemu je govorio i za RTS u jednoj emisiji: 

- Mene su pitali za to, kakav je on kao umetnik, ali nisam kompetentan da ocenjujem njegovu umetničku vrednost na sceni. Cenio sam ga kao sina, kao deo porodice, kao supruga, kao domaćina, vernika, a ovo drugo neka sude drugi... Često sretnem ljude koji ponavljaju neke rečenice koje je on izgovorio ili na filmu ili na sceni, u intervjuima koje je davao, tako da nije tih 49, 50 godina koliko je imao nije ostalo bez nekog uticaja ili traga. I to je dobro, svaki čovek mora o tome da vodi računa... - izjavio je tada Milovan. 

Glas javnosti / A06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR