Glas Javnosti

OGLASIO SE RTS ZBOG MEMEDOVIĆA : Evo šta su imali da kažu na temu otkaza

Društvo
Autor: Glas javnosti

Voditelj Jovan Memedović, inače autor emisije "Sasvim prirodno" dao je otkaz na RTS-u

Budući da su se brojne spekulacije pojavile u javnosti, sada se oglasio i RTS, a njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

- Radio-televizija Srbije izražava žaljenje zbog toga što je Jovan Memedović, jedan od najistaknutitih novinara i TV lica koji je doprineo ugledu RTS-a, posle više od 30 godina prekinuo radni odnos. Njegov odlazak je posledica Etičkog kodeksa koji je Upravni odbor usvojio, uprkos osporavanju stručnih službi RTS-a jer su pojedine odredbe u suprotnosti sa zakonima i programskim interesima javnog medijskog servisa, čime se urušava status i nanosi šteta našoj kući. Kolegijum Radio-televizije Srbije obaveštava javnost da emisije Sasvim prirodno i kviz Potera ostaju na programima RTS-a sa Memedovićem kao zaštitnim licem koje su angažovale izvršne produkcije - stoji u zvaničnom saopštenju.

Podsetimo, kako smo saznali, pre nekoliko dana Memedović je ušao u verbalni sukob sa predsednikom Upravnog odbora RTS-a.

Zbog nagomilanih problema on je odlučuio da da otkaz posle više od tri decenije, koliko je uspešno radio kao novinar i urednik na Javnom servisu.

Branko je priznao da je došlo do sukoba između njih dvojice.

- Tačno je da smo se sporečkali na hodniku i on je bio vrlo agresivan u tom razgovoru. Bilo je povišenih tonova ali nije nasrnuo na mene, toliko se iskontrolisao. Udario je pesnicom o zid kao neki njegov protest... - rekao je Branko Klanšček 

Glas javnosti/T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR