Glas Javnosti

O GENOCIDU NAD SRBIMA OD PRVOG SVETSKOG RATA DO DANAŠNJIH DANA: Predstavljena nova knjiga dr Aleka Račića – “pisano blago neprocenjive vrednosti”

Društvo
Autor: Glas javnosti

„Stoleće biološkog i duhovnog genocida nad Srbima“ – nova knjiga prim. prof. dr Aleka Račića predstavljena je ovih dana na promocijama u Beogradu i Valjevu.

Knjiga, kako objašnjava prof. Račić, opisuje ono što nam se dešavalo od Prvog svetskog rata, kada je većina muškog stanovništva nastradala, preko ustaškog genocida od 1941. do 1945. godine, do poslednjih dešavanja i NATO bombardovanja. 

Govoreći o knjizi dr Račića na promociji u Klubu književnika u Beogradu, bivša ministarka prosvete u Vladi Republike Srbije, prof. dr Ljiljana Čolić je posebno izdvojila deo u kome se govori o negativnom uticaju na svest ljudi, na svest naše dece, na ono što im se nudi kroz, kako je ocenila, degenerisani obrazovni sistem.

Državni obrazovni sistem sad odlučuje da se već od uzrasta od pet godina deca uključuju u proces učenja, a ne od sedam godina, kako je bilo do 2010. godine, što navodi na sumnju da postoji skriveni motiv – da se deca odvoje od igranja i razvijanja kreativnih sposobnosti i, naravno, od učenja od svojih roditelja koji možda imaju tradicionalnija shvatanja nego što nam je modernizam doneo i nudi nam na tacni, rekla je Čolić citirajući deo onog što je napisano u knjizi.

      Foto: Pokret srpske sabornosti

– To me je posebno dotaklo, zato što je upravo pokazalo širinu i produbljenost razmišljanja, promišljanja, istraživanja profesora Aleka Račića i zato što sam svojevremeno kao ministar prosvete, zajedno sa svojim timom, vodila lavovsku borbu protiv jedne nakazno započete obrazovne reforme. Knjigu profesora Račića treba pročitati narodu naglas od korica do korica. Vrednost ove knjige je ogromna, neprocenjiva i morala bi da postane postdiplomski udžbenik na mnogim katedrama – istakla je prof. dr Ljiljana Čolić

Knjigu sam pročitao u dahu, nisam mogao da se odvojim od nje dok je celu ne pročitam, rekao je na promociji Dragan Vujičić, novinar i publicista.

– Kada se uzmu u obzir lik i delo profesora Račića, jasno je da je samo on mogao da napiše ovakvo vrhunsko delo. Nadam se da će u budućnosti takvi ljudi da se pitaju o sudbini države i naroda – rekao je Vujičić, prenosi PSS.


Prenosimo i poruku patrijarha srpskog Porfirija profesoru Račiću povodom objavljivanja knjige „Stoleće biološkog i duhovnog genocida nad Srbima":

– Delo poput vašeg nesumnjivo predstavlja pisano blago kojim se sprečava svaki vid revizionizma, toliko destruktivno prisutnog u našem vremenu i društvu – poručio je patrijarh.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR