Glas Javnosti

GLUMICE U ODBRANI EKOLOGIJE: Vesna Čipčić posetila Revu i DONELA CVEĆE! 'Jako mi je žao što SVEST na tu temu NE POSTOJI' (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Bara Reva i šumoviti predeo oko nje, uz desnu obalu Dunava, na teškom je udaru uprave grada i gradskih komunalnih preduzeća

Staništa mnogih zaštićenih životinjskih i biljnih vrsta od prošlog leta stotine kamiona zatrpavaju građevinskim otpadom, a krijući se iza ideje da se na toj lokaciji izgradi industrijska zona, gradska preduzeća su potpuno bespravno stvorila divlju deponiju šuta, betona, stakla, armature.

Nedavno su se građani ujedinili kako bi se sačuvala priroda, ali i zdravlje ljudi, kazali su da je potrebno je izaći na crtu i braniti baru Revu. Jedino rešenje – barikade kako kamioni više ne bi mogli da prolaze.

Pažnju je privukla i glumica Svetlana Ceca Bojković koja je došla na ovo mesto i uz aktiviste stala u odbranu ovog prirodnog bogatstva.

Glumica je neustrašivo stala ispred kamiona i svojim telom je branila Revu, što je izazvalo brojne pozitivne komentare.

Kako je kazala, životna sredina u Srbiji je prilično ugrožena, što ukazuje na sumnju da vlast ne vodi dovoljno računa o opstanku naroda i države. 

Danas je i glumica Vesna Čipčić došla na baru Revu i donela cveće da se posadi na ovoj, kako kažu, deponiji, koja je do skoro bila stanište brojnih biljnih i životinjskih vrsta.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde danas. Ne mogu da shvatim da još uvek nismo čuli alarm koji već jako dugo zvoni i jako mi je žao što svest na temu ekologije ne postoji- kazala je Vesna i dodala:

- Jasno je da je naša zemlja jedna od onih koje ne vode računa o ekologiji i životnoj sredini. Nadam se da će ovaj primer pokazati da ovo nije veliki posao, to je samo ljubav- zaključila je glumica.

Takođe je dodala da je na ovo podstakla Ceca Bojković svojim primerom.

Svest o ekologiji mora da se probudi, jer su mnoge biljne i životinjske vrste ugrožene zarad ljudske bahatosti koja, kako vidimo, nema granice.

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR