Glas Javnosti

SRPSKA GLUMICA NEVEROVATNO LIČI NA NAJVEĆU DUČIĆEVU LJUBAV: Ivana DUDIĆ preslikana JOVANKA TODOROVIĆ! (FOTO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Jovan Dučić je tokom svog veoma neobičnog i uzbudljivog živita voleo mnoge žene. Ipak, samo jednoj od njih je posvetio celu jednu zbirku pesama.

Žena kojoj je Dučić napisao zbirku "Pesme ljubavi i smrti." zvala se Jovanka, udato Todorović, supruga inženjera Tanasija Todorovića. Njihova ljubavna veza započela je 1908. godine. Tokom te ljubavne avanture rodio im se i sin Jovica, a da njen muž ništa nije znao.

Dučić je čak na rođendanu dečaka održao besedu, kao dragi i porodični prijatelj. Jedna od prvih ozbiljnih afera u srpskim novinama dogodila se kada je "skrivana" ljubav otkrivena. Mali Žurnal piše: “Jovan Dučić, činovnik našeg poslanstva u Sofiji, zaveo je ženu jednog uglednog građanina i  majku dvoje dece, i sa njom otputovao u Sofiju. Cela varoš i javno mnenje najoštrije osuđuju gospodina Dučića, što je tako moralno nisko pao da jednu ženu, koja je dotle bila čestita i žena i mati, odvaja od svoga muža i svoje dece.” Ljubav nakon toga nije potrajala a Dučić se kasnije i odrekao sina Jovice, s obzirom da se ispostavilo da je Jovanka imala još obožavatelja. Kasnije, Jovanka je postala jedna od najpopularnijih glumica između dva rata.

Ono što je posebno zanimljovo to je da kada bi se snimala serija o Dučiću da bi idealna za ulogu Jovanke bila glumica Ivana Dudić koja fizički neverovatno liči na veliku Dučićevu ljubav.

wikipediawikipedia

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR