Glas Javnosti

VELIKI EX YU HIT KOJI KRIJE JEZIVU ISTINU: Divlji anđeli zaveli publiku pesmom o nesrećnoj ljubavi čija pozadina vam se neće dopasti! (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas Javnosti

Mnoge pesme sa domaće i strane estradne scene, ma kog žanra one bile kriju neku poruku ili počivaju na nekom istinitom životnom događaju. Na Srpskoj estradi mnogo je takvih pesama, a neke od njih su "Selma" Bijelog dugmeta, "Zmaj" koju je otpevala Indira Radić, "Đurđevdan" koji ima najveću istoriju od svih, a tu je i pesma Divljih Anđela za koju postoji urbana legenda o njenom nastanku.

Jedan od najvećih pop-rok hitova osamdesetih godina prošlog veka svakako je pesma “Voli te tvoja zver”.

Naime, ova pesma iz prvog lica opisuje momka koji voli jednu devojku, ali ne može, ili neće više da bude sa njom. Predpostavka je da je on nekako povredio devojku, tako da je ovo jedna balada o nesrećnoj ljubavi.

Ipak, urbana legenda govori o tome da je tekst pesme “Voli te tvoja zver” nastao nakon što je jedan momak silovao devojku, nakon čega je u zatvoru napisao tekst. Tada nepoznati stihovi završili su u rukama muzičara koji ju je pretvorio u pesmu.

Podsetimo, grupa "Divlji anđeli" bila je kratkog veka. Već  1984. bend se raspao i verovatno nikad nećemo znati zašto je zauvek izbrisan sa scene. Danas tek retki znaju da navedu još neku njihovu pesmu, pa se s razlogom može reći da su Divlji anđeli doživeli samo „5 minuta slave“ te da će ostati zabeleženi kao još jedan bend "one hit wonder” ju roka.

Divlje Anđele činili su : Nebojša Savić Boca (vokal, gitara), Dragan Đorđević Joe (vokal, gitara), Dejan Lalević (bas) i Miroslav Lekić Miki (bubnjevi). Najviše zasluga za uspeh albuma pripalo je Nebojši Saviću koji potpisuje muziku, dok je većinu tekstova potpisivala Marina Tucaković.

 Divlji Andjeli - Voli Te Tvoja Zver

Tvoj dah me mami da ti se dam

i hoću jer dugo, dugo sam sam

ne, neću za nju, neću da znam

tvoj dah me mami da ti se dam

Ref.

Voli te, voli te tvoja zver

princ iz života tvog

sudbine tvoje dar i žar

 

Ostavio sam trag po telu tvom

koji nikad, nikad neće da prođe

ostavio sam prah u srcu tvom

i on ce uvek, uvek da traje

 

Ne, ti nisi htela anđela

htela si crnog đavola

od mene si to i dobila

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR