Glas Javnosti
posta

VEDRANA RUDAN ŠOKIRA PO OBIČAJU: "Sve mi žene znamo da su naša deca ono najgore što nam se dogodilo"

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

- Najpre na mene žene skoče, pričaju da sam loša majka - kaže ona

Hrvatska kontroverzna spisateljica Vedrana Rudan šokirala je ajvnost govoreći o roditeljstvu, te istakla da su deca teret za ženu.

Rudan u svojim javnim istupima iznosi nekonvencionalne stavove o ženama i emancipaciji, a sada je usledila nova serija frapantnih reči.

- Sve mi žene znamo da su naša deca ono najgore što nam se dogodilo. Prisluškivala sam razgovor mladih mama o njihovom odnosu prema deci. Sve one prisluškuju svoju decu i njihove potrebe. Ako sa dve godine ti detetu ne pokažeš gde mu je mesto, ono ćete sa 10 godina? Stara sam škola, pripadam periodu kada su deca bila deca, nismo bili opsednuti decom, da ih slikamo i okolo. Deca su deca, moraš ih nahraniti, postaviti granice. Danas je obrnuto, ako rodiš bebu, beba je kraljica, a ti si sluga. Kod mene te priče ne pale. Kada navrši dete 40 godina, ti s njim ne bi popio kafu, da nije tvoje - izjavila je Vedrana i dodala da se susreće sa lošim komentarima zbog svojih izjava:

- Najpre na mene žene skoče, pričaju da sam loša majka.

Inače, Vedrana Rudan je jednom prilikom osula paljbu po ženskom rodu.


- Ukratko, mi smo, svaka na svoj način, glupačetine koje samo menjamo formu ponašanja, a u suštini želimo da budemo prihvaćene od „ljudi“ i da nas „ljudi“ doživljavaju kao „normalne“. Da smo zaista normalne… j**alo bi nam se i za ‘ljude’ i za ‘muževe’ i za ‘partnere’. Posebno za decu. Da smo normalne, bile bi smrtno i doživno zaljubljene samo u sebe same - frapirala je Rudan jednom prilikom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR