Glas Javnosti

VEĆ PODIGAO PRAŠINU! Novi film o Merilin Monro zabranjen za mlađe od 17 godina (FOTO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Novi Netflixov film o Merilin Monro, mnogi mediji već sada nazivaju jednim od najkontroverznijih ostvarenja godine.

Rađen prema romanu „Blonde“ Džojs Kerol Outs iz 2000. godine, film je zasnovan na životu Merilin Monro, koju igra kubanska glumica Ana de Armas.U režiji Australijanca Endrua Dominika sa Anom de Armas (Blade Runner 2049, Nema vremena za umiranje) kao Merilin Monro, Blonde je adaptacija istoimene knjige iz 2000. godine autorke Džojs Kerol Outs. Knjiga predstavlja polufikcionalizovano prepričavanje Monroinog života, a autorka je dugo govorila da to ne bi trebalo smatrati biografijom o pokojnoj glumici.

Outs je u svom romanu koristila pseudonime za muškarce u Monroinom životu, za razliku od njihovih pravih imena, a u knjizi se sugeriše da je glumicu ubio osvetoljubivi bivši ljubavnik, za razliku od zvanične verzije – slučajnog predoziranja barbituratom.Režiser Endru Dominik je još u februaru izrazio nadu da će film biti prikazan na Filmskom festivalu u Kanu u maju ove godine.

Inače, Američka filmska asocijacija je ovom ostvarenju dodelila ocenu NC-17, koja znači da film nije preporučljiv mlađima od 17 godina, zbog eksplicitnog sadržaja. To je prvi Netflixov film koji je dobio ovu retku ocenu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR