Glas Javnosti
posta

U NJENOM ZAGRLJAJU JE UMRO BRUS LI: Ovo je fatalna Beti koja je optužena za SMRT glumačke LEGENDE!

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Prošlo je skoro pola veka od kad je preminuo legendarni Brusa Li. Smrt ovog majstora borilačkih veština još uvek je obavijena velom misterije. Prema zvaničnom izveštaju, umro je od reakcije na lek protiv bolova. Međutim, mnogi i dalje smatraju da je njegova koleginica i ljubavnica Beti Ting Pei na neki način odgovorna za to što mu se dogodilo.

Beti je zbog mnogobrojnih pretnji i optužbi, bila u veoma lošem psihičkom stanju jedan duži period, a ranih osamdesetih se potpuno povukla iz sveta glume i opredelila za mirniji život. Međutim, mnogi su i dalje uvereni da je Brus Li izdahnuo upravo dok je vodio ljubav sa ovom lepom tajvanskom glumicom.Foto: Youtube/Printscreen/SifuSubtitles

Dala mu fatalan lek

Li je umro kada je imao samo 32 godine. Tim svojim preranim odlaskom on bacio je tamnu senku i na život Beti Ting jer je ceo svet u nju gledao kao u onu koja je kriva za smrt velikog Lija. Jedni su je optuživali jer mu je pred smrt dala lek protiv bolova koji je bio fatalan po njega. Drugi govorili da je umro dok je imao seks s njom.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Bruce Lee (@brucelee)

Rođena na Tajvanu 1947, Ting je poreklom iz porodice sa tri generacije lekara i znamenitih istorijskih ličnosti. Sa svojih 20 godina ona je došla u Hong Kong i priključila se filmskom studiju Shaw Brothers. I mada je igrala u dramama, komedijama, mjuziklima i filmovima o borilačkim veštinama, ostala je upamćena po seksi scenama na velikom platnu.

U jednom intervjuu je kazala kako se sa Brusom Lijem upoznala 1972. u jednom hotelu u Hong Kongu, u društvu filmskog producenta Rejmonda Čou Man-vaija i Linde Emeri, supruge Brusa Lija. Nije prošlo mnogo i Li je pozvao Beti kako bi razgovarali o filmu Na zmajevom putu, koji je on tada snimao.

- Imamo nešto zajedničko, oboje smo iskreni prema ljudima. On nikad nije lagao- kazala je Beti u jednom intervjuu, a prenosi portal MSN.

Njih dvoje su ubrzo postali bliski prijatelji i, naravno, odmah je počelo da se šuška da su zapravo u vezi.

Ta nagađanja nedugo potom je prekinula vest koja je šokirala svet – Brus Li je mrtav.

Tog 20. jula 1973. Li je pronađen u Betinom krevetu.

- Znam šta su ljudi mislili o meni i Liju i zbog toga sam proživljavala noćnu moru poslednjih 10 godina. To nije fer, ne samo prema meni već i prema njemu jer je već bio mrtav- kazala je Beti u intervjuu 1983, deceniju posle ovog nesrećnog događaja.

Ona je porekla da je Li umro dok su vodili ljubav u njenom krevetu. Kako je navela, Li i producent Čou su tog dana došli u njen stan da razgovaraju o filmu Igra smrti. Čou je otišao na dogovorenu večeru, nakon čega se Li požalio na glavobolju. Beti mu je tada dala lek protiv bolova, a on ju je potom zamolio da prilegne u njenoj sobi.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Bruce Lee (@brucelee)

Beti ga je pronašla u nesvesti nakon nekoliko sati. Tada se Čou vratio u njen stan, pozvali su doktora, ali odmah po dolasku u bolnicu Li je proglašen mrtvim. Zaključak je bio da je umro od alergijske reakcije na sastojak iz leka koji je popio.

Pretili joj smrću

Posle toga mnogi su krivili Beti jer mu je dala lek zbog kog je umro.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Bruce Lee (@brucelee)

- Dobijala sam pretnje, govorili su mi da mi je život ugrožen zbog osvete za Brusa. Imala sam samo 26 godina i mnogo sam se plašila. Niko mi nije pomogao- kazala je Beti u jednom intervjuu.

Ona je navela i da je Li bio lošeg zdravlja u to vreme. Oko dva meseca pre smrti on je kolabirao na snimanju filma U zmajevom gnezdu. Kazala je i kako nije bio dobro, a ipak je dosta vežbao. Jakom strujom je stimulisao mišiće, forsirao je svoje telo do krajnjih granica.

Obolela od šizofrenije

O tome međutim, niko nije govorio, već su prstom upirali u Beti. A ona se raspadala. Izgubila je prijatelja i još su je optuživali za njegovu smrt. Nekoliko godina posle Lijeve smrti dobila je šizofreniju.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Bruce Lee (@brucelee)


Onda je studio Shaw Brothers odlučio da snimi film Brus Li i ja 1976. Beti je igrala sebe, a Deni Li – Brusa Lija. Beti se tada ponadala da će to biti idealna prilika da se sve razjasni, ali ispostavilo se da film nije realno prikazao njihovu vezu. Sve što je publika primetila bile su vrele scene seksa.

Te iste godine Beti se udala za Čarlsa Heunga, glumca i producenta iz Hong Konga. Naredne godine su dobili ćerku, ali razveli su se već posle četiri godine braka. Ipak, Beti je potom kazala da joj je Čarls spasao život.

Posle razvoda ona se povukla iz šoubiznisa ranih osamdesetih i posvetila se budizmu i mirnom životu van kamera.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR