Glas Javnosti

TWITTER INTERVJU ABBE: Sve zavisi od vaše mašte! Divan je povratak posle toliko godina! (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Švedski bend ABBA, jedna od najprodavanijih grupa u istoriji sa više od 385 miliona prodatih albuma, objaviće album pod nazivom "Voyage" 5. novembra sa deset novih pesama koji će biti nastavak albuma iz 1981. godine, "The Visitors".

Prva dva singla sa albuma "Voyage" - "I Still Have Faith in You" i "Don't Shut Me Down" su trenutno dostupna za strimovanje, a beleže rekorde gledanosti na Youtube kanalu. Treća, objavljena pesma "Just a notion" snimljena je 1978, a svetlost dana ugledala tek sada, a bend ju je okarketrisao kao veselu koja bi trebalo da oraspoloži u ova tmurna vremena.

Kako je najavljeno ABBA će 22. maja 2022. godine napraviti digitalni performans u Olimpijskom parku kraljice Elizabete u Londonu.

Švedski kvartet će nastupiti kao digitalna verzija sebe na virtuelnoj bini koju je napravila kompanija za specijalne efekte Džordža Lukasa. Emisija će koristiti najsavremeniju tehnologiju snimanja pokreta, a fanovi će moći da gledaju kako grupa nastupa u različitim fazama karijere, u pratnji benda od 10 članova uživo.

Članovi benda su na Twitteru odgovarali na mnogobrojna pitanja fanova, a Glas javnosti vam predstavlja najinteresantnije delove tog intervjua.

TW: Koja priča se krije iza peesme "I still have faith in you"?
Björn: Po nominalnoj vrednosti, reč je o nama, ali u pesmi možete "protumačiti" i neka druga značenja. Sve zavisi od vaše mašte.

TW: Za one koji ne mogu da prisustvuju virtuelnom šou u Londonu, da li će biti emitovanje uživo ili blu-ray izdanje?
 Björn: Koncert grupe ABBA Voyage najbolje je doživeti uživo u Londonu - i sve je u iskustvu, pa se nadamo da možete doći i da ga pogledate! Za sada ne postoje planovi da bude dostupan za prenos uživo ili da se nađe na DVD izdanju.

TW: Kako je bilo vratiti se u studio nakon svih tih godina i dobiti novu armiju fanova? 
Björn: Čudan je i divan osećaj jer nismo znali kako će muzika biti primljena. Kada smo se ponovo okupili, mislili smo da je rezultat dobar, ali nikad se ne zna da li će i drugi ljudi osećati isto. Dali smo sve od sebe, pisali pesme i snimili ih, kao i uvek.

TW:Kako se osećate kada vidite ljude kako plaču dok slušaju nove pesme? Da li ste svesni uzbuđenja koje izaziva vaša muzika?

Frida: I sama sam se rasplakala slušajući ISHFIY po prvi put! Melodija i tekst su zadivljujuće lepi, ulaze pravo u srce i dušu i vraćaju uspomene, i srećne i tužne! 

Koji je ABBI bio omiljeni muzički spot za snimanje i zašto?
Bjorn: "When I kissed a teacher" bilo je veoma zabavno snimati. Učitelja je igrao naš dobar prijatelj i on je bio komičar. Mnogo smo se smejali. Mislim da je najvažniji video koji smo ikada snimili "Mamma Mia".

Grupa, poznata po nizu hitova iz sedamdesetih i ranih osamdesetih, poput "Waterloo", "Fernando", "Dancing Queen" and "Take A Chance On Me", "The day before You came" "The winner takes it all" i mnogih drugih raspala se 1982. godine.

Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR