Glas Javnosti

Tom Henks otkrio koji je svoj film gledao dvaput

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

U svojoj karijeri dugoj skoro pet decenija, Tom Henks se pojavio u brojnim blokbasterima i hvaljenim filmovima, od Oskarom nagrađenog Forest Gampa i Filadelfije do Spašavanja redova Rajan i Stigla vam je pošta. Ali od svih filmova u kojima se pojavio, Henks je samo jedan od njih gledao više od dva puta.

Tokom intervjua za Gardijan, Henks je pohvalio naučnofantastični film Cloud Atlas iz 2012. Film su režirali i napisali Tom Tikver i sestre Vačovski. Inspiracija za film bio je istoimeni roman Dejvida Mičela iz 2004.

Cloud Atlas prati šest različitih, ali povezanih priča koje se dešavaju između 1849. i 2321. godine. Glavna glumačka postava, koju čine Henks, Hale Beri, Hjugo Viving, Džim Sterdžes, Duna Be, Ben Višo i Džim Brodbent, igraju više uloga u filmu. Film pokazuje kako je sve na svetu povezano i kako postupci svakog pojedinca utiču na nekoga u budućnosti.

U intervjuu za Gardijan, Henks je izjavio da je Cloud Atlas transformisao čitavu njegovu svest.

„Pomislio sam ‘Bože, ovo je fantastično.’ To je jedini film koji sam gledao više od dva puta, ali film nije bio uspešan“, rekao je Henks.

Cloud Atlas je bio veliki neuspeh jer nije uspeo ni da pokrije troškove budžeta svojom zaradom. Film je zaradio nešto više od 130 miliona dolara i podelio je kritičare.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR