Glas Javnosti

Tom Ford ISPROZIVAO Met Galu - nekada se nosila lepa odeća, a danas se nose hamburgeri (FOTO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Met Gala ili ti "Najveća noć mode" je svečani događaj koji svake godine okuplja poznate ličnosti iz različitih sfera umetnosti.

Biti na listi zvanica nekada je predstavljalo čast i privilegiju, a danas su se kriterijumi za izbor gostiju drastično promenili, piše B92.

Tu postepenu promenu prepoznao je i modni kreator koji je za američke medije komentarisao kreacije koje su poslednjih nekoliko godina obeležile Met Galu. Svojim kritikama vešto je ciljao na stiliste javnih ličnosti, ali i na Anu Vinturu- glavnu urednicu časopisa Vog, uticajnu ličnost u svetu mode bez koje Met Gala ne može da se održi.

"To su nekada bili veoma šik ljudi koji su nosili jako lepu odeću", rekao je, pa dodao:
"Sve je pretvoreno u kostiminiranu zabavu", kaže Tom Ford bivšoj urednici Njujork magazina Ejmi Odel. Njegove reči ona je objavila u svojoj knjizi "Ana: biografija".

Kako se dalje navodi u knjizi, Ford je oštro kritikovao novu modu, ističući da osoba nije morala da liči, primera radi, na hamburger (aludirajući na kostim Keti Peri koji je nosila pre tri godine na pomenuti događaj) ili luster da bi bila glamurozna.
"Nisi morao da izgledaš kao da dolaziš iz 18. veka, nisi morao da ličiš na hamburger, nisi morao da dolaziš kombijem u kojem si stajao jer si na sebi imao luster", prenosi "Pejdž siks".Za razliku od Toma Forda, Lisa Lav ima razumevanja za promene kakve se viđaju na crvenom tepihu Met Gale, objašnjavajući da su one odraz "onog engleskog" u ličnosti Ane Vintur.

"Ona voli kostimirane zabave", rekla je Anina prijateljica.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR