Glas Javnosti

TOLKIN I DALJE INSPIRACIJA: Stižu novi nastavci filma "Gospodar prstenova"

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Čak i kada je u toku serija rađena po njegovim delima, čini se da je Dž.R.R. Tolkin i dalje inspiracija za nove filmove.

Filmovi se vraćaju u Srednju zemlju, a Warner Bros i New Line potpisali su ugovor o izradi novih adaptacija Gospodara prstenova i Hobita, piše Index.hr.
Izvršni direktor Warner Bros Discovery-ja Dejvid Zaslav objavio je da je postignut dogovor o snimanju "više" filmova utemeljenih na knjigama Dž. R. R. Tolkina, piše portal Ekapija.

Cena ugovora s Embracer Group-om, švedskom kompanijom za igre na sreću koja poseduje prava na većinu Tolkinovog sveta, tek treba biti otkrivena.
Filmovi će se razvijati kroz Warner Bros-ovu producentsku kuću New Line Cinema, koja je producirala trilogiju reditelja Pitera Džeksona između 2001. i 2003. godine. Ti su filmovi zaradili gotovo 3 mlrd USD širom sveta, a treći deo, Povratak kralja, osvojio je 11 Oskara, uključujući i Oskara za najbolji film.
Razgovarali su i s Piterom Džeksonom
U zajedničkoj izjavi za Variety, Džekson i njegove dve najbliže saradnice s Gospodara prstenova, Fren Volš i Filipa Bojens, rekli su da su ih Warner Bros i Embracer "držali u toku o novim filmovima na svakom koraku".
- Veselimo se daljem razgovoru s njima kako bismo čuli njihovu viziju franšize koja napreduje - rekli su Džekson, Volš i Bojens.
Embracer je stekao prava na Gospodara prstenova, što uključuje filmove, igre, robu, tematske parkove i produkcije uživo, kada je kupio Middle-earth Enterprises 2022. godine.
- Nakon naše nedavne akvizicije Middle-earth Enterprises-a, oduševljeni smo što smo krenuli na ovo novo zajedničko putovanje s kompanijama New Line Cinema i Warner Bros Pictures, vraćajući neuporedivi svet Dž.R.R. Tolkina na veliko platno na nove i uzbudljive načine - rekao je Li Ginčard, izvršni direktor Embracer Freemode-a.
- Razumemo koliko su cenjeni ovi radovi i radeći zajedno s našim partnerima u kompanijama New Line Cinema i Warner Bros Pictures planiramo poštovati prošlost, gledati u budućnost i pridržavati se najvišeg nivoa kvaliteta i proizvodnih vrednosti - dodao je.
Novi filmovi neće nužno preispitati ono što je pokrivala stara trilogija
Novi čelnici filmskog dela Warner Bros-a, Majk de Luka i Pam Abdi, stoje iza novog višegodišnjeg ugovora koji će značiti da studio može razvijati igrane filmove temeljene na Tolkinovim delima Gospodar prstenova i Hobit.
De Luka i Abdi rekli su da je New Line "preduzeo neviđeni skok vere" u Tolkinov svet pre dve decenije, ali su signalizovalii da bilo koji novi filmovi neće nužno preispitati ono što su pokrivali Džeksonovi filmovi.
- Uz sav opseg i detalje koji su s ljubavlju upakovani u dve trilogije, golemi, složeni i blistavi svemir o kojem je sanjao Dž.R.R. Tolkin ostaje uglavnom neistražen - rekli su.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR