Glas Javnosti

Tinejdžerke su ga OBOŽAVALE! Evo kako danas izgleda frontmen VAMPIRA (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Zahvaljujući novom naletu folk muzike, bend Vampiri je prestao sa radom 1998. godine, a ponovo na kratko nastavio sa radom 2012. godine.

Prvu postavu sastava Vampiri koja je oformljena 1990. godine činili su Aleksandar Eraković (vokal), Dejan Pejović, Dejan Petrović i Dušan Varda (prateći vokali), Dušan Pavlović (gitara), Dejan Jovanović-Jovanke (bas), Goran Redžepi (bubanj), Borko Borac (saksofon) i Dejan Tomović (klavijature).

Dejan Petrović i Dejan Jovanović bendu priključili tek uoči snimanja spota za pesmu Ramalamadingdong, a Borac Borko i Dejan Tomović tek na snimanju prve ploče krajem 1990. i početkom 1991. godine.

Tokom 1990. godine bend uopšte nije imao saksofonistu, niti klavijaturistu. Bend takođe nije imao ni žive nastupe tokom 1990. godine, već je radio isključivo na demo snimcima. Dušan Varda je napustio bend pre nego što je snimljena prva ploča.


Poslednje demo snimke (uoči snimanja prve ploče) bend je uradio u studiju kod Branka Hendriksa na Novom Beogradu. Tu je snimljena i demo verzija njihovog prvog hita Ramalamadingdong. (Postojala je i jedna starija verzija iz 1988. godine, ali je ona bila lošeg kvaliteta.)
Njega su obožavale tinejdžerke, a on „Bitlse”, čijoj se muzici posvetio čim su „Vampire” s muzičke scene oduvali novi muzički talasi devedesetih godina. 

- Kao da su „Vampiri” bili juče, ili u drugom životu - priseća se danas Era i priča šta se desilo od tada:


"Svirali smo neko vreme po Evropi i shvatili da su se ljudi uželeli "Vampira" pa smo ih poslušali i odlučili da se vratimo", izjavio je Era za Pulsonline svojevremeno.

Era više ne liči na Eru „vampira”, sada ima imidž „Bitlsa”, a najviše ga voli jedna tinejdžerka, njegova sedamnaestogodišnja ćerka.

Era je nedavno dao novi intervju u kome je pričao o kratkoj istoriji benda, uspesima koji su postigli, ali i novim naraštajima koji, kako kaže, ne cene umetnost koja je nastala pre njihovog rođenja.

"Nažalost mi prisustvujemo potpunom obesmišljavanju muzike, ovi današnji popularni autori i izvođači su rešili da nas liše i melodije i harmonije. Ostali su samo ritam i kompjuterski zvukovi koji ne znam kome prijaju. Pritom, glas, kao najlepši ljudski instrument koji je vekovima vrednovan, proturen je kroz "autotjun" i to ne liči ni na šta. Kako je moguće da se to na kraju nekome sviđa", izjavio je on kroz smeh za emisiju "Zdrava generacija."

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR