Glas Javnosti
posta

TINA TARNER prodala prava na svoju muziku za 50 miliona dolara (FOTO+VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Pevačica Tina Tarner prodala je prava na svoj muzički katalog, uključujući hitove poput "The Best" i "Nutbush City Limits", izdavačkoj kući BMG.

Prema dogovoru, BMG stiče prava na Tinino ime i imidž za buduće sponzorske i trgovačke poslove. Iako kompanija nije potvrdila koliko je platila prava, izvori iz industrije procenjuju da se radi o iznosu od 50 miliona dolara, piše BBC.

„Čast nam je što smo preuzeli posao upravljanja muzičkim i komercijalnim interesima Tine Tarner. To je odgovornost koju shvatamo ozbiljno i marljivo ćemo je sprovoditi. Ona je uistinu i jednostavno, najbolja“, rekao je direktor BMG-a Hartvig Masuč, te najavio da će Tinin rad predstaviti novoj publici na striming platformama i društvenim mrežama.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Tina Turner (@tinaturner)

Tina je jedna od najprepoznatljivijih i najenergičnijih zvezda u istoriji pop muzike. S 18 godina se pridružila bendu Ikea Tarnera kao prateći vokal. Za dve godine je postala zvezda benda, a dvojac Ike & Tina proslavio se hitovima poput „A Fool In Love“, „River Deep“, „Mountain High“ te „Nutbush City Limits“.

Ike i Tina venčali su se 1962., a njihov burni odnos obeležilo je Ikeovo nasilničko ponašanje. Sedamdesetih godina prošlog veka Tina je podnela zahtev za razvod, te je njena solo karijera ubrzo zasenila saradnju s bivšim mužem.

Neki od njenih najvećih samostalnih hitova su "Private Dancer",  "What Love Got To Do With It", "The Best" i "Steamy Windows".

(Glas javnosti/Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR