Glas Javnosti

TIKI STANIĆU PREMINULA MAJKA: Glumac se oprostio od nje nostalgičnom fotografijom (FOTO+VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Glumcu Tihomiru Staniću danas je preminula majka. Ovu nemilu vest on je podelio sa svojim prijateljima na internetu.

“Danas je preminula moja mama Grana”, napisao je popularni glumac uz nostalgičnu crno-belu fotografiju svoje upokojene majke.

Mnogo Tikihin obožavalaca i prijatelja sa Fejsbuka za kratko vreme izrazilo je saučešće našem velikom glumcu.

Tika Stanić otkrio je nedavno novinarima kako su se njegovi roditelji upoznali, te je ispričao zanimljivu anegdotu za njihov sudbinski susret.

- On je bio učitelj i onda je dao oglas. Učitelj traži ženu. Kažu da je mami neko drugi odgovorio na taj oglas. On je došao i nije rekao da je bio oženjen i da ima sinove. Šifra na tom oglasu je bio naslov romana Fransoa Sagan „Dobar dan tugo". Kada se mama nekad žalila na život koji vodimo, on bi joj rekao šta se žali, kada je na oglasima pisalo: "Dobar dan tugo". Sudbinski susret ljubavi im je bio. Dopali su jedno drugom. On je posle tvrdio da mu je poslala lažnu fotografiju. Govorio je da to nije ona, ali to nije istina naravno - ispričao je glumac, pa otkrio da mu je otac bio u zatvoru.

 

- Ima to u filmu "Falsifikator", to je bila i inspiracija za film. Pojavio se zakon kada ljud nisu mogli da rade ni proste fizičke poslove bez osnovne škole i onda su išli na kurseve im je to dao. Dao je ženi svog kolege svedočanstvo i potpisali su da je položila, a nisu uveli u službene knjige. Kada je napustila muža i on je prijavio da ona nema školu. Onda su tatu uhapsili, a taj njegov prijatelj je postao direktor škole. Jednom sam ga pitao koliko je izdao tih svedočanstava, a on me je pitao tad koliko ima Prva proleterska brigada boraca. Kada sam našao u knjizi pisalo je 1700 boraca, a on mi je rekao da je tačno toliko izdao svedočanstava - prisetio se Stanić

Tihomir Stanić je rođen u Šeškovcima, a detinjstvo je proveo u Kozarskoj Dubici, gde mu je otac bio učitelj.

Odigrao je više od 100 uloga na gotovo svim beogradskim pozorišnim scenama, kao i u pozorištima u Novom Sadu, Somboru, Subotici, Vršcu, Banjoj Luci, Podgorici, ali I više 100 uloga na filmu i televiziji.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR