Glas Javnosti

Tešila je PRINCEZU DAJANU zloslutnom rečenicom: GREJS KELI kao da je predvidela njihove TRAGIČNE SUDBINE (FOTO+VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Princeza Grejs od Monaka, nekadašnja holivudska glumica koju je svet upoznao kao Grejs Keli, i nikad prežaljena princeza Dajana imale su slične životne priče: obe su živele naizgled bajkovito, obe su bile nesrećne i obe stradale u saobraćajnim nesrećama.

Supruga Renijea III od Monaka poginula je 1982. godine, godinu dana nakon što je upoznala ledi Di, koja je tek rekla "da" princu Čarlsu.

Njih dve imale su mnogo više sličnosti nego što na prvi pogled deluje.
Proslavljena Grejs Keli upoznala je princa Ranijea na Kanskom festivalu u aprilu 1955. godine i nakon godinu dana veze rekla mu "da", odrekavši se svoje holivudske karijere. Dajana pre upoznavanja s princem Čarlsom nije imala svetsku slavu, ali je radila kao dadilja i vaspitačica i sama sebe izdržavala i bila je zadovoljna svojim životom, koji je obećavao brojne prilike. Ipak i ledi Di se odrekla svega i pristupila kraljevskoj porodici.
Obe princeze bile su posvećene humanitarnom radu i poznate po svojim delima: Grejs je bila pokroviteljka Crvenog krsta u Monaku i bila je predana radu za dobrobit dece, kao i Dajana, koja je učestvovala u radu mnogih organizacija i fokusirala se ponajviše na mališane i osobe zaražene HIV-om.I Grejs i Dajana suočavale su se s neverstvima svojih supruga, a i jedna i druga patile su u tišini, skrivene iza skupocenih haljina i neprocenjivih tijara, prenosi Magazin.
Dve možda i najpoznatije i najvoljenije princeze u 20. veku srele su se na jednom recitalu, u čuvenom Goldsmits holu 1981. godine, a fotografije njihovog susreta obišle su svet.Jedna od najčuvenijih holivudskih diva stajala je pored mlade, neiskusne i još uvek zbunjene mlade princeze Dajane, koja se godinama kasnije javno prisetila njihovog razgovora. U čuvenim snimcima koje je ledi Di snimila za Endrua Mortona i njenu biografiju "Dajana: Njena prava priča - njenim rečima", ona je prepričala ovaj susret.

-  Sećam se susreta s princezom Grejsom i koliko je bila predivna i spokojna. Ali ispod toga je bilo uznemirenosti, videla sam to - rekla je Dajana.

Grejs, koja je tada imala 52 godine i bila je iskusna u veštačkim osmesima na svečanim događajima, primetila je koliko je mladoj princezi neprijatno. Pozvala ju je u toalet na proćaskaju, a Dajana joj se tada poverila o svojim brigama i strahovima, na šta joj ju je Grejs nežno potapšala po obrazu i rekla:

- Ne brini. Biće samo gore.

Sledeće godine, svet je zaprepastila vest da je Grejs Keli poginula nakon što je njen automobil skrenuo s litice krivudavog puta i pao 120 metara niz padinu.
Sudbina je htela da i Dajana strada nakon automobilske nesreće -  krajem avgusta 1997. godine, doživela je udes u jednom pariskom tunelu, nakon čega je bezuspešno operisana i ubrzo proglašena mrtvom.

BONUS VIDEO: DR ALEKSANDAR RADOJEVIĆ: U TOKU JE HRONIČNO TROVANJE!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR