Glas Javnosti

TAČNO 10 GODINA OD POSLEDNJEG KONCERTA EJMI VAJNHAUS: Zvezda se ugasila u Beogradu (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Na isto ovo veče pre 10 godina - 18. juna 2011. godine, najbolji soul i džez ženski vokala našeg vremena Ejmi Vajnhaus održala je poslednji koncert u životu – na beogradskom Kalemegdanu

Nešto više od mesec dana posle beogradskog koncerta poznata pevačica je preminula. 

Beograd će, kako si nadležni poručili raspisati međunarodni konkurs za idejno rešenje spomenika Ejmi Vajnhaus upravo na mestu gde je održala poslednji koncert.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Amy Winehouse (@amywinehouse)

Ejmi je Beograd došla kako bi održala koncert koji se u našoj prestonici dugo čekao, njeni nastupi uživo uvek su bili sjajni, na nastupima je ponekad izvodila i tuđe hitove uživo, te je vladalo opšte uverenje da se koncert u Beogradu ne sme propustiti.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Amy Winehouse (@amywinehouse)

Čak je ''Gardijan'' tada izvestio o koncertu i neverovatnom interesovanju, uprkos tome što je karta bila 35 funti (tada oko 4.500 dinara) u državi u kojoj je prosečna plata 274 funte (oko 36.000 dinara), pa da je sjajno koliko je Ejmi popularna u Srbiji.

Koncert je trebalo da bude početak evropske turneje, a u stvari bio je kraj, ne samo jedne karijere, nego ispostaviće se i jednog života.

Vajnhaus je na početku koncerta izustila nekako ''Dobro veče'', a onda je počela da se izuva i maše cipelom bez ikakvog razloga.

Kako je ostalo zabeleženo bila je vidno pod uticajem alkohola i droge i, žargonski rečeno, u jednom trenutku nije znala gde se nalazi.

Izvodila je prateći vokal usred pesme ''Valerie'', kako bi pevala umesto nje, a možda je najveći šok bio kada je usred pesme ''Just Friends'' prestala da peva i počela da predstavlja zbunjene članove benda, koji su i dalje svirali. Ni to ne bi bilo nešto ''nenormalno'' da je Ejmi makar uspela da se seti ko svira u njenom bendu. Gotovo sva imena je promašila.

Više od sat vremena Ejmi je pokušava da održi koncert i na kraju je odustala. Svi su bili razočarani.

Sela je u limuzinu, naslonila glavu na prozor i zaspala. Odmah je otputovala iz Beograda i zatim otkazala evropsku turneju.

Ejmi nije uspela da se izbori sa svim svojim problemima.

Preminula je 23. jula 2011. godine u svom stanu od trovanja alkoholom. Imala je samo 27 godina.

Mediji su prenosili da ju je u tom periodu života sustiglo sve - slomljeno srce, zavisnost od alkohola i narkotika, preveliki teret slave, bulimija... Odlučila da odmah prekine sa upotrebom svih droga, ali nije uspela u tome.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR