Glas Javnosti

SVETSKI, A NAŠI: Tom HENKS i Kijanu RIVS mole se pred IKONAMA, a NISU JEDINE HOLIVUDSKE ZVEZDE KOJE POŠTUJU PRAVOSLAVNU VERU! (FOTO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Kada se spomenu imena Toma Henksa i Kijanu Rivsa svima su odmah asocijacije dve velike holivudske zvezde. Ipak, Henksa i Rivsa spaja i nešto drugo što ima veze sa verom.

Tom Henks, dvostruki uzastopni oskarovac, posle ženidbe sa koleginicom Ritom Vilson koja je grčkog porekla, prešao je u pravoslavlje.

Ne samo da je postao pravoslavac već je Henks počeo i da istražuje sve istorijski vezano za pravoslavlje a kuća mu je prepuna pravoslavnih ikona. 

Svaki Božić Tom i njegova supruga slave po običajima grčke pravoslavne crkve a često se bave i humanitarnim radom.

foto: Instagram

Ne samo što voli i poštuje pravoslavlje Henks voli i Srbe pa je tako pre desetak godina otvoreno uzjavio da je Kosovo srpsko i da su Albanci proterali Srbe sa Kosmeta.

I čuveni Neo, odnosno Kijanu Rivs, neko je ko je poštovalac pravoslavne vere i ikona. 

Kijanu se nedavno fotkao u svom stanu sa velikom ikonom Bogorice a nekoliko puta je u javnosti fanove pozdravljao sa podignuta tri prsta. 

foto: instagram

Osim Rivsa i Henksa, pravoslavnu veru poštuje, odnosno pravoslavnog opredeljenja je i Dženifer Aniston, Bivša žena Breda Pita i nekadašnja zvezda serije "Prijatelji" grčkog je porekla i svojih korena se nikada nije odrekla.

Naravno ne sme se zaboraviti ni Mila Jovović, holivudska glumica koja je je po  majci Ukrajinka a po ocu Crnogorka.

foto: instagram

Mila je svoju ćerku krstila u ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi a izuzetno poštuje i manastir Ostrog u postojbini svog oca.

(Glas javnosti)

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR