Glas Javnosti

SVETSKA ZVEZDA POVREDILA VERSKA OSEĆANJA: Rijana uvredila Muslimane pa im se izvinila!

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Svetska muzička zvezda Rijana uvredila je Musllimane širom sveta kada je nedavno predstavila novu kolekciju donjeg veša u reviji pod nazivom "Savage x Fenty Vol. 2.

Naime, pesma koja se za vreme revije puštala u pozadini sadrži islamsku reč "hadis" , koju je prema verovanju Muslimana izgovorio Muhamed za vreme svog života.

Pevačica se veoma trudi da podrži raznolikost, pa je za reviju angžovala poznate manekenke, plus sajz modele, ali i travestite, međutim zaboravila je na Muslimane, pa ih je ovim potezom povredila.

Manekenke su nosile donji veš i hodale po pisti, a u pozadini se vrtela pesma "Doom" producentkinje Koukou Kloi sa spornom reči, a to je pokrenulo niz negativnih komentara na društvenim mrežama.

Sporna pesma je ubrzana u remiksu, ali oni koji znaju o čemu se radi lako su prepoznali reči i njihovo poreklo, pa sada uvređeni vernici traže izvinjenje od slavne pevačice koja "se nepromišljeno igra sa onim što im je sveto".

"Reč je o otvorenom nepoštovanju naše religije, koje se više ne može ignorisati", " To je velika sramota i propust"," Godinama si bila u vezi s Muslimanom i trebalo bi da znaš više od ovoga", bili su samo neki od komentara na Tviteru.

 Povodom ovih kritika, oglasila se i Rijana na svom Instagram storiju i izvinila se svima koje je povredila.

-Želela bih da se zahvalim muslimanskoj zajednici za skretanje pažnje na veliki propust, koji je nažalost bio uvredljiv na našoj skoro održanoj reviji. Pre svega bih htela da se izvinim zbog ove realne, ali nesmotrene greške. Razumemo da smo povredili mnogo muslimanskih braća i sestara, a ja sam neverovatno obeshrabrena zbog ovoga! Ne igram se ni sa kakvim oblikom nepoštovanja prema Bogu ili religiji, tako da je upotreba ove pesme za našu reviju jako neodgovorna. Idemo dalje i pobrinućemo se da se ovakve greške ne ponavljaju više. Hvala vam na vašem oproštaju i razumevanju, Rih”, napisala je pevačica na ovoj društvenoj mreži.

(Glas javnosti/Telegraf/NovaS)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR