Glas Javnosti

STRAŠNO! VEDRANA RUDAN IZGUBILA VID: Mene je korona tresnula u oči, bila sam DVA PUTA U BOLNICI!

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Poznata spisateljica sa naših prostora, Vedrana Rudan je na svom sajtu objavila da ima zdravstvenih problema koji nisu zanemarljivi.

-Drage moje, dragi moji!

Mnogi ste mi pisali, hvala vam, i tražili od mene objašnjenje zašto se ne javljam. Odgovor je kratak iako mutan, ja sam poluslepa.

- Mene je korona tresnula u oči. Bila sam dva puta u bolnici, odlični lekari “ništa ne vide”, ne vidim ni ja. U daljini mi je sve jasno. I brda i doline. Ali…Imam problem sa gledanjem u mobilni, teve ekran, kompjuter, knjigu. Ne mogu čitati, gledati Netflix, surfati… Ja sam jedina osoba u Hrvatskoj koja pojma nema kako izgleda Hanina venčanica, uhapšeni ministar i šta pada i da li nešto uopše pada na Ukrajinu - piše ona na svom sajtu.

- Legendarni riječki oftalmolog profesor Kovačević je rekao da lekari za ovo moje drugo stanje nemaju objašnjenje. Kad će mi se vid vratiti i hoće li niko ne zna. Čujem da u Rijeci nisam jedina slepica kojoj nakon korone mobilni služi za slušanje muzike.- Nažalost, propala mi je promocija knjige “Doživotna robija” na Sajmu knjiga u Novom Sadu, svi dogovoreni nastupi na televiziji, ne podnosim svetlo. Sunčane naočare su mi na nosu od jutra do mraka, hoću li postati Rej Čarls pitaj boga.

- Čudno je kako se čovek na sve privikne. Preporučeno mi je da čim više šetam i gledam u daljinu, što se tako bitno tamo događa niko mi ne govori. Na jednom od mojih slepačkih izleta upoznala sam psa Ora. Uživala sam u njegovom društvu i sve mi je “jasnije”, iako kroz dim, maglu i plutajuće oblake koji nikako da stanu, da bih trebala mobilni zameniti psom.Toliko od mene. Ovaj tekst diktiram svojoj boljoj polovini. Hvala joj. Hvala i vama koji sa mnom sigurno saosećate, i ja bih s vama. Antivaksere molim da mi ne pišu kako mi se ovo dogodilo jer sam se vakcinisala. Vakseri neka mi šalju pisma utehe i dobre želje. Sve ću pročitati kad se “prosvetlim”.

Doviđenja, nadam se. Tek kad si slep naslućuješ kako je svet lep - završava Vedrana u svom obraćanju obožavaocima i javnosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR