Glas Javnosti

ŠTA ĆE BITI S RUSIJOM NA EVROVIZIJI: Uprava takmičenja DONELA ODLUKU!

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Organizatori "Pesme Evrovizije" saopštili su danas da očekuju da i Ukrajina i Rusija nastupaju na ovogodišnjem takmičenju, bez obzira na trenutno ratno stanje koje je na snazi zbog sukoba ove dve zemlje.

Za Pesmu Evrovizije, koje je planirano da se održi u maju, organizatori tvrde da je takmičenje „nepolitički kulturni događaj“ i čini se da odbacuju nagoveštaje da bi napad Rusije na njenog suseda doveo do toga da ruskim predstavnicima ne bude dozvoljeno da nastupe.

66. izdanje godišnjeg takmičenja trebalo bi da se održi u Torinu nakon što je italijanski rok bend Maneskin trijumfovao na prošlogodišnjem takmičenju.

Ova vest objavljena je nakon što je Evropska unija iosudili rusku invaziju i obećali oštrije sankcije.

- Pesma Evrovizije je nepolitički kulturni događaj koji ujedinjuje nacije i slavi različitost kroz muziku - navodi se u saopštenju sa takmičenja koje organizuje Evropska radiodifuzna unija.

- Članovi javnih emitera EBU-a u Rusiji i Ukrajini su se obavezali da će učestvovati na ovogodišnjem događaju u Torinu i trenutno planiramo da poželimo dobrodošlicu umetnicima iz obe zemlje da nastupe u maju. Naravno da ćemo nastaviti da pažljivo pratimo situaciju - navodi se dalje.

Organizatori Evrovizije oglasili su se nakon polemike koja je pokrenuta na društvenim mrežama i komentara kojima se sugeriše da se Rusiji zabrani učešće.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR