Glas Javnosti

NIK KIRJOS: Ja sam Denis Rodman tenisa

Tenis
Autor: Glas javnosti

Nik Kirjos je nedavno bio gost Majku Tajsonu u njegovom potkastu, a osim što je izneo pregršt komplimenata na račun Novaka Đokovića, dodirnuo se i brojnih drugih tema. Na primer veze sa košarkom.

– Do 14. godine sam trenirao i redovno ubacivao loptu u koš, a onda mi je otac rekao da je sa košarkom gotovo i da svu snagu posvetim tenisu. To mi je slomilo srce.

Ljubav prema košarci je ostala, a nikoga ne treba da čudi ko mu je idol.

– Najviše volim Denisa Rodmana – ističe saigrača Majkla Džordana iz godina najvećih uspeha Čikago Bulsa.- Dopada mi se poređenje sa njim, uvek sam voleo sportiste koji rade na svoj način. Takav sam i ja. Nisam kao Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković koji su sve postigli na profesionalan način.


Kirjos je i Tajsona zaprepastio koliko je bio kažnjavan:

– Oko pola miliona dolara! Ali ja radim stvari kao Denis Rodman i to mi se dopada – ističe Australijanac koji još uvek nema velike uspehe kao što je imao Amerikanac.

Jedino veliko finale, prošle godine na Vimbldonu, izgubio je od Đokovića. Kirjos je od januara zbog povreda odigrao samo jedan meč i u junu ga izgubio u Štutgartu.

Potvrdio je Tajsonu da se dogodine vraća na teren.

– Mnogo mi nedostaje tenis i sve ću učiniti da što pre igram – istakao je.


S obzirom da je sezona na izmaku, to najverovatnije znači da pre januara neće izlaziti na teren. Krejg Tajli, direktor Australijskog opena, već je rekao da se nada Kirjosu, a on to ne demantuje.

– Osećam da mogu mnogo toga dobrog da postignem i zato želim da se vratim na teren.

Iako poslednjih godina deluje da sazreva, još se pamte njegovi incidenti koji su često prelazili sve granice pristojnosti. Interesantno je da ih ne doživljava tako.

– Svet je voleo da me predstavlja u negativnom svetlu i to mi je smetalo pri dobijanju sponzora – objašnjava.- Igram fantastičan tenis četiri sata i onda bacim reket i svi pričaju samo o tome a niko o mojoj igri.


Kirjos ima 28 godina, zauzima 470. poziciju na ATP listi ali kao i svi dugo povređeni teniseri, ima pravo na zaštitni rejting, tako da će moći da igra na određenom broju turnira. Ako u tom periodu ne popravi rejting, onda ga čekaju kvalifikacije ili molbe za vajld kard.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR