Glas Javnosti

Saudijci kupili kapitena Liverpula koji je podržavao gejeve

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Novi klub ikone sa Enfilda pronašao način da sakrije njegovu podršku LGBT osobama

Džordan Henderson jedno je od desetine zvučnih pojačanja koji će naredne sezone igrati u Saudijskoj Arabiji, gde je došlo do prave eksplozije velikih transfera.

Ikonu Liverpula doveo je al Itifak, u koji je kao trener ovog leta stigao Stiven Džerard, takođe kultni fudbaler sa Enfilda.

Henderson je godinama bio kapiten Liverpula, a često je i podržavao gejeve, pa je u znak toga nosio traku duginih boja.

Saudijci su poznati po tome da imaju nultu toleranciju prema LGBT osobama, a pronašli su način i da se traka koju je Henderson često nosio kao podršku gejevima, ne vidi u predstavljanju na društvenim mrežama u novom klubu.

Naime, u video-animaciji, gde je kolaž sa mnogim slikama Hendersona, u deo oko ruke gde je kapitenska traka bila je u sivoj boji.

Navijači Liverpula i mnogi drugi fudbalski fanovi primetili su ovo i počeli su da prozivaju saudijski klub da je nešto zaboravio i da se boje duge, kao i da su homofobi.

Podsetimo, Henderson je prešao ovog leta u Al Itifak za 14 miliona evra koliko je pripalo Liverpulu, a dobio je basnoslovan trogodišnji ugovor po kojem će zarađivati preko 800.000 evra nedeljno i postao je najplaćeniji engleski fudbaler ikada.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR