Glas Javnosti

SPEKTAKL SA PLANETE ARAKIS: Jedan od najboljih romana naučne fatastike dobio filmsku verziju

Pop kultura
Autor:

Jedan od najpopularnijih romana naučne fantastike Frenka Herberta "Dina" dobio je i svoju filmsku verziju. Prvi trejler za novu filmsku adaptaciju je konačno stigao dajući obožavaocima kratki uvid u svet Frenka Herberta iz vizure reditelja Denisa Vilneva.

Pre Matriksa, pre Ratova zvezda, pre Enderove igre i Neuromansera, bila je Dina – remek-delo naučne fantastike, koje je uzdiglo žanr na nov nivo i postalo nepresušna inspiracija za generacije stvaralaca različitih umetnosti.

Roman prema kojem je snimljen film bavi se ljudskim opstankom i evolucijom, ekologijom, ukrštanjem religije, politike i moći.

Od reditelja Blejd ranera 2049 i Dolaska, nova inkarnacija naučnofantastičnog klasika Frenka Herberta čini se na prvi pogled da će ispuniti sva očekivanja obožavalaca i doneti epski spektakl sa planete Arakis.

Trejler je obelodanjen zajedno sa konferencijom na kojoj su Vilnev i članovi glumačke postave odgovarali na pitanja i diskutovali o filmu.

Glumačka ekipa je više nego impresivna. Glavna uloga Pola Artredisa poverena je Timotiju Šalameu, a uz njega tu su i Rebeka Ferguson, Oskar Ajzak, Stelan Skarsgard, Zendaja, Džejson Momoa, Džoš Brolin, Dejv Bautista i Havijer Bardem.

Dina je prvi od dva filma, koliko je Vilnev planirao da bi na pravi način adaptirao Herbertov roman. Ostvarenje će se baviti prvom polovinom romana i pojaviće se u bioskopima krajem godine.

(Glas javnosti/RTS)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR