Glas Javnosti

SPASITE NAS, MOLIMO VAS: Muzičari švorc, pozivivaju na pomoć!

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Najveća imena britanske muzike, od kojih Eni Lenoks, Pol Makartni, bendovi Rolling Stones i Depeche Mode, uputili su poziv za spasavanje muzičke scene i organizovanja koncerata, čiji je opstanak ugrožen krizom koronavirusa.

Grupa od 1.500 umetnika i javnih ličnosti uputila je otvoreno pismo britanskom ministru kulture Oliveru Daudenu u kojem se zahteva da vlada hitno reaguje.

Među potpisnicima su i Dua Lipa, Erik Klepton, Rod Stjujart, Lijam Galager i grupa Iron Maiden.

Mnogi muzičari su ranije planirali da nastupaju na festivalima ili da imaju solo koncerte, ali su ta kulturna dešavanja otkazana zbog epidemije koronavirusa u Velikoj Britaniji gde je od Kovida-19 umrlo skoro 44.000 ljudi.

"Britanska scena je jedan od najvećih uspeha zemlje u društvenom, kulturnom i ekonomskom smislu u poslednjih deset godina", naveli su potpisnici i dodali da stotine hiljada ljudi zarađuje od organizovanja koncerata i festivala.

U pismu se poziva na finansijsku podršku preduzećima koji organizuju festivale i koncerte, a prema nedavno objavljenom istraživanju, muzički sektor ima oko 210.000 radnih mesta.

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR