Glas Javnosti

SMOGOVCI PROTIV ČETNIKA: Ovako su hrvatski scenaristi predstavili UBIJANJE SRBA u čuvenoj DEČJOJ SERIJI! (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Serija 'Smogovci" bila je osamdesetih godina veka za nama jedna od najpopularnijih dečijih TV serija svih vremena. Cela Jugoslavija je gledala ostvarenje scenariste Hrvoja Hitreca o avanturama braće Vregac i njihovih prijatelja iz zagrebačkog naselja 'Naselak'.

Onda su došle devedesete. Izbio je rat, Jugoslavija se raspala a nova hrvatska vlast predvođena Tuđmanom i kroz 'Smogovce" htela je da svetu predstavi 'srpske zločine' nad 'mladom hrvatskom domovinom' i njenim građanima.

Tako je Hrvoje Hitrec napisao nastavak "Smogovaca" ovoga puta pod nazivom 'Smogovci u domovinskom ratu'.

U tim novim epizodama braća Vragec se prijavljuju u dragovoljce i odlaze da brane Hrvatsku od 'velikosrpske agresije'.

U jednoj od epizoda (na snimku se može pogledati od 20. minuta) Vrageci ubijaju četnike (sa sve kokardama i uniformama kao iz Bulajićevih filmova) a to su postigli tako što su im postavili minirani televizor kao mamac da ga četnici ukradu poput ratnog plena.

Ove "ratne epizode Smogovaca ni približno nisu postigle uspeh koji je imala origanlna serija osamdesetih a priča se da se tog dela pod nazivom "Smogovci u domovinskom ratu" kasnije odrekao i sam scenarista Hrvoje Hitrec,

U svakom slučaju tužni je kada se politika umeša i pokvari nešto lepo što je trajno ostalo u sećanjima mnogih generacija.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR