Glas Javnosti

Slavni glumac ODBIJA DA POGLEDA U FOTOGRAFIJU ĆERKE: Nije je video 10 godina, a danas je ne bi prepoznao da je sretne

Pop kultura
Autor: Glas javnosti/prva.rs

Tom Kruz je mogao da viđa ćerku 10 dana mesečno, ali od momenta kada se razveo od Kejti Holms izgleda da je zaboravio da postoji.

Suri je imala šest godina kada je njena majka Kejti Holms misteriozno napustila slavnog glumca. Od tada je prošlo 10 godina, a on je, kako mediji spekulišu, nijednom nije video.

Tom je navodno mogao da bude sa ćerkom 10 dana mesečno, ali od momenta kada je u sudu stavio potpis na papir kojim je ozvaničen razvod od Kejti Holms, kao da je zaboravio da postoji. Upućeni tvrde – ne daju sajentolozi da budu u kontaktu.

Prošlo je nešto više od decenije otkako se Tom Kruz razveo od Kejti Holms, majke njegovog najmlađeg deteta, ćerke Suri. Bajkovita ljubavna priča se završila kada je glumica podnela zahtev za razvod u junu 2012. Okončan je ekspresno, za samo 11 dana, a upućeni su spekulisali da se Kejti odlučila na ovaj korak u pokušaju da zaštiti Suri od sajentologije, kontroverzne "religije" čiji je deo Tom tada bio 20 godina.

Bivši par je jasno stavio do znanja da planiraju da "urade sve što je neophodno kako bi zaštitili najbolje interese svoje ćerke". Ni reč više o tome nisu javno izustili.

Majka je dobila puno starateljstvo nad Suri, a Tomu je naloženo da plaća 400.000 dolara godišnje alimentaciju dok ćerka ne napuni 18 godina, medicinsku negu, njeno obrazovanje i vannastavne aktivnosti. Alen Maiefski, glumičin advokat, rekao je da su "drugi uslovi razvoda poverljivi".

Tom je mogao da viđa ćerku 10 dana mesečno, ali od momenta kada je u sudu stavio potpis na papir kojim je ozvaničen razvod, on kao da je zaboravio da postoji. Samo jednom ju je pomenuo javno: pre pet godina je na crvenom tepihu u Australiji na pitanje novinara da li će i Suri postati glumica odgovorio "Nikad se ne zna!"

Kruzov odnos sa ćerkom je privatna stvar i niko ne zna pravo stanje stvari dok neko od njih ne odluči da to objavi. Ali glasine da je Kejt napustila supruga da bi zaštitila Suri od sajentologije do danas nisu utihnule, a bivša pripadnica ove religije Lea Remini je dolila ulje na vatru tvrdnjom da Kruz ima plan za Suri kad postane punoletna - "Strpljivo čeka, hoće od nje da napravi sajentologa".

Kruz je u dobrim odnosima sa svoje dvoje dece, Izabelom (29) i Konorom (27), koje su on i njegova druga supruga Nikol Kidman usvojili 1992. i 1995. godine. Oboje su pripadnici sajentološke crkve, a sve veze sa pomajkom su prekinuli jer nije podržavala njihovo učenje.

Tom Kruz je danas jedan od najistaknutijih slavnih članova sajentologije. Uključio se u njihov rad kada je bio oženjen Mimi Rodžers, takođe glumicom.

Njegova prva supruga ga je preobratila 1986., a otvoreni zagovornik sajentološke crkve postao je 2000-ih. Potvrdio je svoje članstvo u intervjuu sa Barbarom Volters 1992. rekavši da je sajentologija zaslužna za prevazilaženje njegove disleksije, poremećaja sposobnosti čitanja.

Njegovo aktivno učešće u sajentologiji od tada prate kontroverze, a novinari koji su pisali da ga je crkva rastavljala od žena koje nisu imale razumevanja za ovu religiju optuživani su da šire versku mržnju.

Tvrdilo se, naime, da su opasni crkvenjaci, nakon što se uz njihovu dozvolu razveo od Mimi, dali sve od sebe da raskine 2004. trogodišnju vezu sa Penelope Kruz, poturivši mu iransku glumicu Nazanin Boniadi, koja je bila njihov sledbenik. Ali kada se odrekla ovog učenja, brže bolje su je sklonili i otvorili put za novu devojku. Činilo se da im je uspelo.

U aprilu 2005. Kruz je počeo da izlazi sa Kejti, a mesec dana kasnije u emisiji kod Opre Vinfri je izjavio da je ona žena njegovog života. Tada protiv sajentologa ona nije imala ništa protiv, pa su se venčali na sajentološkoj ceremoniji u njihovom velelepnom zamku u Italiji 18. novembra, u prisustvu brojnih holivudskih zvezda među (Dženifer Lopez, Bruk Šilds, Ričard Gir...) i uz pesmu Andrea Bočelija. Zvanično su to učinili dan pre, u Los Anđelesu, a Suri je rođena u aprilu 2006.

Kad je zatrudnela, Kruz je kupio ultrazvučni aparat koji je držao u njihovoj kući kako bi svakodnovno mogao da prati rast deteta u majčinom stomaku, a koliko obožava ćerku videlo se i kad se rodila.

Suri je i bukvalno skidao zvezde s neba, a svaki njihov zajednički izlazak, koji je odisao velikom srećom, mediji su danonoćno beležili. Sve do razvoda od Kejt, koja se vratila katoličkoj veri.

Danas Suri sa majkom živi u Njujorku, on od 2021. u Londonu. I kad su bili bliže, kontakata između njih nije bilo. Upućeni i dalje tvrde da je to zbog toga što nije sajentolog – njegova crkva je prekinula sve veze između oca i ćerke.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR