Glas Javnosti

ROBERT DE NIRO ŽIVI SVOJ FILM 'KAZINO' IZ 1995: Finansijsku krizu slavnog glumca izazvali zahtevi njegove bivše žene

Pop kultura
Autor: Glas Javnosti

Usled odgovaranja na razne zahteve svoje bivše supruge, finansije Roberta de Nira dosta su pretrpele tokom pandemije koronavirusa.

De Niro (76) i njegova bivša supruga Grejs Hajtauer (65) i dalje imaju brojne nesporazume oko razvoda.

Par je potvrdio da se rastaje u novembru 2018. godine nakon što su bili zajedno 21. godinu.

De Niro se na parnici oglasio putem skajpa pošto je zbog kovida 19 ostao u svom domu u Njujorku.

Ročište je zakazano po hitnom postupku pošto je De Niro prepolovio mesečni novčani limit po kreditnoj kartici bivšoj supruzi i to sa 100.000 na 50.000 dolara.

Kerolajn Kraus, pravna zastupnica glumca, rekla je sudiji da je De Niro morao da smanji izdatke jer su mu posao i karijera ugroženi zbog pandemije.

Dodala je da je lanac hotela i restorana u vlasništvu Roberta de Nira u aprilu izgubila tri miliona dolara i nepuna dva miliona dolara u maju. Kompanija je uzela čak 14 kredita iz američkog programa za pomoć malim preduzećima u iznosu od 28 miliona dolara, prema podacima vlade.

Foto: Youtube/Printscreen

Kraus je rekla da je glumac takođe morao da nedavno investitorima isplati 500.000 američkih dolara.

Objasnila je da je, prema uslovima predbračnog ugovora iz 2004. godine, De Niro u obavezi da Hajtauerovoj plaća milion dolara godišnje pod uslovom da zarađuje 15 miliona ili više dolara po godini, ali, ako se njegov prihod smanji, odredbe nalažu i smanjenje njegovih izdataka.

S tim u vezi, Kraus je rekla da će „biti dobro ako De Niro ove godine zaradi i 7,5 miliona dolara" i da je i sam glumac počeo da štedi i ima manje troškove.

Osim što su mu hoteli i restorani prazni, i filmovi na kojima je angažovan prestali su sa snimanjem zbog koronavirusa.

Međutim, advokat De Nirove nekadašnje supruge, Kevin Mekdonof rekao je da su tvrdnje da je glumac u finansijskoj krizi - smešne i besmislene. Dodao je da glumac koristi pandemiju kako bi se finansijski oslobodio od obaveza prema bivšoj ženi.

Vrhovni sud na Menhetnu doneo je privremenu presudu da De Niro može zadržati novouspostavljeni limit na kreditnoj kartici Hajtauerovoj na 50.000 dolara mesečno, ali uz dodatni nalog glumcu da joj isplati 75.000 dolara, kako bi za njihovo dvoje dece "obezbedila smeštaj tokom leta".

Je li ovo ponovo neka Skorsezeova režija?

(Izvor: RTS)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR