Glas Javnosti

Рекордно интересовање за 20. рођендан Егзита

Pop kultura
Autor: Novosti.rs/foto:wikipedia

Eгзит фестивал ове године од 9. до 12. јула прославља 20. рођендан, а како су саопштили организатори, влада незапамћено интересовање широм света, те су смештаји у Новом Саду за тај период достигли чак 97 одсто попуњености.

То не би било тако чудно, како наглашавају из Егзит тима, да је реч о јуну, али будући да се ово догодило већ у првој недељи марта, може се говорити о новом рекорду, посебно имајући у виду повећање хотелских капацитета у Новом Саду протекле две године. „У порасту је и приватни смештај који је традиционално и најмасовнији за време Егзита, па гости из земље и света још могу да одаберу неки од бројних смештајних капацитета овог типа, иако неки Новосађани сведоче да су своје станове издали већ – у децембру”, кажу организатори.

Хотелијери су такође задовољни потражњом смештаја за време Егзита, док неки од њих наводе да су у датумима одржавања фестивала сви капацитети већ скоро попуњени. „За време Егзита смо увек распродати, али ове године ћемо то бити раније него икад”, објашњава Зорица Лукић из једног хотела на Петроварадинској тврђави.

Према подацима Републичког завода за статистику, у току читаве прошле године, највећи број пријављених ноћења остварен је у јулу.

Тихана Путин из Туристичке организације Новог Сада тврди да Егзит представља врхунац туристичке сезоне и да се највећи број ноћења оствари управо у том периоду. „Према последњим анкетама рађеним на територији Новог Сада, већи је број туриста који одседају у приватном смештају. Према информацијама којима располажемо, већ су за сада резервисани и увелико плаћени бројни смештајни капацитети. Према поменутој анкети, ми имамо регистрован дужи боравак туриста у Новом Саду који долазе раније и одлазе неколико дана после фестивала”, каже Путинова.

Овогодишњи Егзит окупља неке од најпопуларнијих звезда данашњице, а међу првим објављеним именима су David Guetta, Tyga, DJ Snake, Metronomy, Sheck Wes, James Arthur, Fatboy Slim, Sepultura, Marky Ramone...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR